Неделна разходка 20

Продължавам всяка неделя да разказвам за смешни истории, свързани със социалните мрежи, GDPR и сигурността на личните данни в интернет. Днес продължавам да обикалям по сайтовете на кандидат-евродепутатите.

С номер 16 в бюлетината, според жребия на ЦИК, е партия ДОСТ. Сайтът на партията е недостъпен, така че ще пробвам да го посетя в някой от следващите дни.

На 17 място е ПП „Пряка Демокрация“ – има и сайт на партията,

Това е сайтът на партията – няма политика за защита на личните данни.

има и интернет страница на водача на листата Петър Клисаров. Тя има политики за поверителност и за бисквитки. Даже има декларация за дарителство, която е на друг сайт, който не се отваря. Общите условия за ползване на сайта на Петър Клисаров забраняват поставянето на линк към съдържанието му, затова ще се въздържа да коментирам „политиката за поверителност“ на www.klissarov.eu.

През седмицата посветих доста време на кандидат-евродепутатите, затова ще изброя част от пропуснатите теми – статията 50 shades of privacy:, избирането на нов заместник-председател  на Европейския комитет за защита на личните данни (EDPB), и предупреждението на ирландските надзорници за проблем с WhatsApp.

От другия зам.-председател на EDPB Венцислав Караджов очаквах някаква реакция за назначения нов колега, но няма. Разбира се, КЗЛД няма профил в Twitter.

За холандския надзорник намерих интересна статия – Грешен човек на грешното място.

DPC предупреди да актуализирате WhatsApp, както за iPhone, така и за Android.

Купуването и продаване на гласове е престъпление!

Можете да споделите: