От уебсайта Smedata и мобилното приложение “GDPR в твоя джоб“ са премахнати всички „бисквитки“ на трети страни и проследяващи тракери

Това се случи след като на 5 февруари 2020 г. експерт по защита на личните данни съобщи за проблема в Twitter.

Цялата публикация „От уебсайта Smedata и мобилното приложение “GDPR в твоя джоб“ са премахнати всички „бисквитки“ на трети страни и проследяващи тракери“

Евростат: По-безопасно ли е използването на интернет днес?

По случай Деня за безопасен интернет – 11 февруари, бяха публикувани отговорите на европейци от 16 до 74-годишна възраст

Цялата публикация „Евростат: По-безопасно ли е използването на интернет днес?“

До 20 март ще продължи общественото обсъждане на насоките за обработката на лични данни в умните превозни средства и техните мобилни приложения

Европейският комитет за защита на данните EDPB публикува текста на документа на сайта си

Цялата публикация „До 20 март ще продължи общественото обсъждане на насоките за обработката на лични данни в умните превозни средства и техните мобилни приложения“

На 11 май ще е следващото заседание на съда по жалбата на НАП срещу глобата от КЗЛД

Санкцията от 5,1 млн. лева още не е платена от приходната администрация

Цялата публикация „На 11 май ще е следващото заседание на съда по жалбата на НАП срещу глобата от КЗЛД“

ICO публикува 15 стандарта за защита на личните данни на децата онлайн

Британският Комисар по информацията: „В реалния свят има закони за защита на децата. Нуждаем се от нашите закони, за да защитим децата и в дигиталния свят. “

Цялата публикация „ICO публикува 15 стандарта за защита на личните данни на децата онлайн“

Италианският надзорен орган наложи две глоби на Egl на обща стойност 11,5 милиона евро

8,5 милиона евро ще струва на Egl кампанията от телефонни обаждания, а жалбите на 7200 души за непоискани договори – още 3 милиона

Цялата публикация „Италианският надзорен орган наложи две глоби на Egl на обща стойност 11,5 милиона евро“

Ирландската комисия за защита на данните започна проверки на Google и Tinder

DPC заяви, че е получила  жалби за нарушаване на GDPR от различни потребителски организации в целия Европейски съюз.

Цялата публикация „Ирландската комисия за защита на данните започна проверки на Google и Tinder“

Публикуваха насоките за видеонаблюдението

Европейският комитет за защита на данните (EDPB) качи на сайта си Насоки 3/2019 относно обработката на лични данни чрез видео устройства – версия, приета след обществено обсъждане

Цялата публикация „Публикуваха насоките за видеонаблюдението“

Неделна разходка 5: Личните данни и Националната агенция по хазарта

Разглеждам Законопроекта за Националната агенция по хазарта, който е обявен за обществено обсъждане

Цялата публикация „Неделна разходка 5: Личните данни и Националната агенция по хазарта“