Защо е важно фирмите да имат правила за обработване на лични данни при подбор на персонала?

КЗЛД разпореди на администратор на лични данни да съобрази операциите по обработване с изискванията на GDPR, като за месец трябва да изготви и представи политика за обработване на лични данни в процедура за подбор на персонал, както и обработване на искания за упражняване на права по чл. 15-22 от Регламент 2016/679, получени по електронен път. При неспазване на разпореждането може да бъде наложена имуществена санкция по чл. 83, параграф 6 от GDPR

Цялата публикация „Защо е важно фирмите да имат правила за обработване на лични данни при подбор на персонала?“

В Дания фирма за набиране на персонал може да бъде глобена с 50 000 крони за нарушаване на GDPR

Лични данни са изтрити преди да бъдат предоставени на собственика им, показва проверката

Цялата публикация „В Дания фирма за набиране на персонал може да бъде глобена с 50 000 крони за нарушаване на GDPR“

„Дунчева Консултинг“ подписа договор по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“

В резултат на проекта ще се създадат стандартите за визията на профили на дружеството във Facebook и Linkedin

Цялата публикация „„Дунчева Консултинг“ подписа договор по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси““

Неделна разходка 27: Facebook призна за новооткрито непредвидено споделяне на данни

5000 разработчици са имали достъп до информация на потребителите две години

Цялата публикация „Неделна разходка 27: Facebook призна за новооткрито непредвидено споделяне на данни“

Ще трябва ли да си смените телефона заради мобилното банкиране?

Банките непрестанно повишават изискванията към устройствата чрез които си общувате с тях – съобразете се в името на повишената сигурност

Цялата публикация „Ще трябва ли да си смените телефона заради мобилното банкиране?“

Кога представителите на доставчици на платежни услуги са и обработващи, и администратори на лични данни?

„Когато едно лице е задължено по закон да извършва дейност, която изисква обработване на лични данни, това лице е администратор по отношение на тези лични данни“, пише в становище на КЗЛД.

Цялата публикация „Кога представителите на доставчици на платежни услуги са и обработващи, и администратори на лични данни?“

Шведският орган за защита на данните глобява администрации за нарушаване на GDPR

Datainspektionen  разпорежда да се въведат липсващи вътрешни процедури –  за публикуване на ведомствен уебсайт и за документиране на нарушения на личните данни и глобява администраторите 120 000 и 200 000 шведски крони.

Цялата публикация „Шведският орган за защита на данните глобява администрации за нарушаване на GDPR“

Комисията за защита на личните данни допусна петима кандидати до втория етап на студентския конкурс за есе

Предстоят презентациите  пред комисия

Цялата публикация „Комисията за защита на личните данни допусна петима кандидати до втория етап на студентския конкурс за есе“

Европейската Комисия публикува първия доклад за преглед и оценка на GDPR

Следващата процедура по анализ на прилагането на Общия регламент относно защитата на данните ще е след четири години

Цялата публикация „Европейската Комисия публикува първия доклад за преглед и оценка на GDPR“