Неделна разходка 3: WhatsApp отмени крайният срок 8 февруари за приемане на актуализирани условия за ползване на услугата от потребителите

Закъснялата комуникация трябва да върне обратно хората, избягали при Signal и Telegram

Цялата публикация “Неделна разходка 3: WhatsApp отмени крайният срок 8 февруари за приемане на актуализирани условия за ползване на услугата от потребителите”

Защо Комисията за защита на личните данни не уважи жалба срещу новинарски сайт?

В последния брой на бюлетина си КЗЛД публикува решение, свързано с жалба за отказ за заличаване на лични данни

Цялата публикация “Защо Комисията за защита на личните данни не уважи жалба срещу новинарски сайт?”

НАП: Електронни касови бележки ще заместят хартиените

Приходната администрация съобщи днес, че подкрепя нововъведението, но бизнесът трябва да е наясно, че то означава нови отговорности

Цялата публикация “НАП: Електронни касови бележки ще заместят хартиените”

НАП: Преустановява се вписването и достъпа до регистър на хазартно уязвимите лица за срок от две години

Не са ми известни мотивите на законодателя за това отлагане, но по време на общественото обсъждане през октомври на Стратегията за психично здраве на гражданите на република България 2020 – 2030 г. се оказа ,че хазартната зависимост не е включена, т. е. за лечението й няма държавно финансиране

Цялата публикация “НАП: Преустановява се вписването и достъпа до регистър на хазартно уязвимите лица за срок от две години”

Шведският орган за защита на поверителността глоби образователния съвет на град Стокхолм 4 млн. крони заради информационната училищна система

Swedish Authority for Privacy Protection е преводът на английски на новото има на надзорния орган

Цялата публикация “Шведският орган за защита на поверителността глоби образователния съвет на град Стокхолм 4 млн. крони заради информационната училищна система”

Норвежки глоби за нарушаване на законодателството за защита на личните данни

Първата от 13 905 EUR е за търговец на строителни материали, позволил си да прави оценка на кредитоспособността на едноличен търговец, а втората е за митническата администрация, ползвала записи от камерите на пътната агенция без основание

Цялата публикация “Норвежки глоби за нарушаване на законодателството за защита на личните данни”

Европейският комитет по защита на данните публикува окончателните насоки за прилагането на втората директива за платежни услуги и GDPR

Уточнено е съдържанието на повтарящите се в двата документа понятия с примери

Цялата публикация “Европейският комитет по защита на данните публикува окончателните насоки за прилагането на втората директива за платежни услуги и GDPR”

Отговор на Комисията за защита на личните данни на питане за промяна в методите на провеждане на статистически проучвания от НСИ

Възможен ли е нов начин за събиране на данни от домакинствата и лицата?

Цялата публикация “Отговор на Комисията за защита на личните данни на питане за промяна в методите на провеждане на статистически проучвания от НСИ”

Ирландската Комисия за защита на данните формулира 14 основи на обработката на данни на деца

Общественото им обсъждане продължава до 31 март 2021 година, поканени са да дават мнения всички европейски надзорни органи

Цялата публикация “Ирландската Комисия за защита на данните формулира 14 основи на обработката на данни на деца”