BayLDA: След отпадането на Щита за поверителност да не се използва Mailchimp

Баварският надзорен орган за защита на данните, издал тази препоръка, все още не я е публикувал, междувременно глобиха компания с 10,4 милиона евро заради видеонаблюдение в Долна Саксония

Цялата публикация „BayLDA: След отпадането на Щита за поверителност да не се използва Mailchimp“

През 2020 г. при 47 844 искания за достъп до трафични данни е отговорено на 47 553

Според годишния отчет на КЗЛД за предходната година исканията са били 56 943, а отговорите – 56 527

Цялата публикация „През 2020 г. при 47 844 искания за достъп до трафични данни е отговорено на 47 553“

Глоба за шведска полиция, използвала без разрешение приложение за лицево разпознаване

Университет сканира протоколи от разследване за сексуални престъпления и ги качва в облак, затова е глобен 550 000 шведски крони

Цялата публикация „Глоба за шведска полиция, използвала без разрешение приложение за лицево разпознаване“

159 жалби срещу видеонаблюдение разглежда Комисията за защита на личните данни миналата година

Най-често задаваните писмени въпроси са свързани с видеонаблюдението в етажна собственост

Цялата публикация „159 жалби срещу видеонаблюдение разглежда Комисията за защита на личните данни миналата година“

Какво ми отговори Комисията за защита на личните данни на въпроса дали НАП я е питала за становище по проекта на Инструкция за извършване на съвместни проверки на място с финансовото разузнаване?

Смятам, че вицът за секретарката блондинка е много подходящ да илюстрира ситуацията

Цялата публикация „Какво ми отговори Комисията за защита на личните данни на въпроса дали НАП я е питала за становище по проекта на Инструкция за извършване на съвместни проверки на място с финансовото разузнаване?“

Надзорният орган за защита на данните в Италия започна проверка на LinkedIn

Заради поредния инцидент с достъпени имейли е важно да не отговаряте на съобщения от непознати

Цялата публикация „Надзорният орган за защита на данните в Италия започна проверка на LinkedIn“

След месец БТК ще може да спира услуги заради приложения или компютри, които работят в автономен режим и имат за цел кражба на лични данни

На 10 май влизат в сила промените в общите условия на оператора

Цялата публикация „След месец БТК ще може да спира услуги заради приложения или компютри, които работят в автономен режим и имат за цел кражба на лични данни“

Честит нов сайт на НАП, дали работи по-добре от стария ще се разбере до края на месеца

Отново три политики за защита на личните данни, но нито една както трябва

Цялата публикация „Честит нов сайт на НАП, дали работи по-добре от стария ще се разбере до края на месеца“

Наложените санкции за нарушаване на GDPR миналата година са 518 700 лева

Какво пише в отчета на Комисията за защита на личните данни за дистанционното обучение и системите за лицево разпознаване?

Цялата публикация „Наложените санкции за нарушаване на GDPR миналата година са 518 700 лева“