Неделна разходка 42: Центърът за градска мобилност и защитата на личните данни

Всяка неделя разказвам за смешни истории, свързани със социалните мрежи, GDPR и сигурността на личните данни в интернет. Понеже сме преди избори, проверявам как са нещата в центъра за градска мобилност

Цялата публикация „Неделна разходка 42: Центърът за градска мобилност и защитата на личните данни“

Актуализирани са насоките за обработката на лични данни при предоставяне на онлайн услуги

Европейският комитет по защита на данните (EDPB) публикува актуализираните след обществено обсъждане Насоки 2/2019 относно обработката на лични данни съгласно член 6, параграф 1, буква б) от Общия регламент относно защитата на данните (GDPR) в контекста на предоставянето на онлайн услуги на субектите на данни.

Цялата публикация „Актуализирани са насоките за обработката на лични данни при предоставяне на онлайн услуги“

Гръцкият надзорен орган за защита на данните наложи глоби от 400 000 EUR на ОТЕ

Административните наказания са заради  маркетингови обаждания и липса на защита на данните при проектиране при съхраняване на лична информация на абонати

Цялата публикация „Гръцкият надзорен орган за защита на данните наложи глоби от 400 000 EUR на ОТЕ“

Мобилното приложение „GDPR в твоя джоб“ вече е достъпно за Android и iOS устройства

Приложението е разработено по проект SMEDATA, изпълняван от консорциум от седем партньора от две държави-членки на ЕС – България и Италия

Цялата публикация „Мобилното приложение „GDPR в твоя джоб“ вече е достъпно за Android и iOS устройства“

Неделна разходка 39: Какво пише в „Информацията относно обработването на лични данни на кандидатите за заемане на длъжност в Националната агенция за приходите“ /ИООЛДКЗДНАП/?

Всяка неделя разказвам за смешни истории, свързани със социалните мрежи, GDPR и сигурността на личните данни в интернет. Тази седмица ще ви разкажа защо трябва да се чете внимателно ИООЛДКЗДНАП

Цялата публикация „Неделна разходка 39: Какво пише в „Информацията относно обработването на лични данни на кандидатите за заемане на длъжност в Националната агенция за приходите“ /ИООЛДКЗДНАП/?“

Четирима членове на КЗЛД казват: Шофьорските книжки на професионалните шофьори могат да се копират от транспортните фирми, един надзорник е гласувал против това становище

Становището за копирането и съхранението на свидетелства за управление на моторни превозни средства е подкрепено от четирима членове на комисията, Цанко Цолов гласува против

Цялата публикация „Четирима членове на КЗЛД казват: Шофьорските книжки на професионалните шофьори могат да се копират от транспортните фирми, един надзорник е гласувал против това становище“

Европейският съд се произнесе по две дела, свързани с правото да бъдеш забравен

Съдът отговори на въпроси, свързани с възможността Google да не показва при търсене лични данни

Цялата публикация „Европейският съд се произнесе по две дела, свързани с правото да бъдеш забравен“

Двудневен национален учебен семинар ще изяснява статута, изискванията и задачите на длъжностното лице по защита на данните

НКЦ „Решение” ООД и ИК „Труд и право” организират учебен семинар за администратори и длъжностни лица по защита на данните

Цялата публикация „Двудневен национален учебен семинар ще изяснява статута, изискванията и задачите на длъжностното лице по защита на данните“

За безплатните обучения тази седмица Комисията за защита на личните данни все още не е обявила място на провеждане

На 16 септември Комисията за защита на личните данни съобщи, че е съорганизатор на „Кибер политики” – събитие, което ще се проведе на 11 октомври. До днес, 23 септември, обаче няма информация къде ще се проведат  обученията за малки и средни предприятия по проекта  SMEDATA.

Цялата публикация „За безплатните обучения тази седмица Комисията за защита на личните данни все още не е обявила място на провеждане“

Неделна разходка 38: Защо няма да се присъединя към колективен иск за изтеклите данни

Всяка неделя разказвам за смешни истории, свързани със социалните мрежи, GDPR и сигурността на личните данни в интернет. Тази седмица ще ви разкажа защо според мен е смешно да се включа в инициативата на двама адвокати да се търсят обезщетения за неимуществени вреди след изтичането на лични данни от НАП.

Цялата публикация „Неделна разходка 38: Защо няма да се присъединя към колективен иск за изтеклите данни“