Комисията за защита на личните данни включи www.duncheva.bg в годишния си отчет

Отговорите на различни въпроси от медиите и обществото могат да се четат всекидневно и в електронните сайтове на медиите от новото поколение .. Duncheva.bg; …и т.н., пише в документа

Цялата публикация „Комисията за защита на личните данни включи www.duncheva.bg в годишния си отчет“

Неделна разходка 14: Спазването на принципа на поверителност по подразбиране се отнася и за политиците, и за журналистите

Дано българското мобилно приложени в битката с Covid-19 се справи с предизвикателството за защитата на личната информация

Цялата публикация „Неделна разходка 14: Спазването на принципа на поверителност по подразбиране се отнася и за политиците, и за журналистите“

Неделна разходка 13: Какви са препоръките на Държавна агенция „Електронно управление“ за информационна сигурност по време на извънредното положение, въведено във връзка с пандемията от COVID-19

През седмицата на сайта на Националният  център за действие при инциденти в информационната сигурност CERT България бяха публикувани важни съобщения с насоки за отговорно и сигурно онлайн поведение на администрациите и гражданите по време на извънредното положение, въведено във връзка с пандемията от COVID-19 и предупреждение за възможните киберзаплахи

Цялата публикация „Неделна разходка 13: Какви са препоръките на Държавна агенция „Електронно управление“ за информационна сигурност по време на извънредното положение, въведено във връзка с пандемията от COVID-19“

CERT публикува съвети за киберсигурност и най-добри практики, насочени към хората, работещи отдалечено

Препоръките към работодателите – ограмотявайте служителите за спазване на правила за сигурност; въведете корпоративни правила със забрана за използване на: лични имейл адреси за работа,  непроверени приложения за онлайн съобщения или друг софтуер, който може да представлява риск за сигурността; лични устройства за свързване към корпоративната мрежа.

Цялата публикация „CERT публикува съвети за киберсигурност и най-добри практики, насочени към хората, работещи отдалечено“

Не, МВР не нарушава GDPR като събира декларации на КПП-та

Комисията за защита на личните данни се произнесе по законосъобразността на обработването от МВР на лични данни на преминаващите граждани в областните градове на страната

Цялата публикация „Не, МВР не нарушава GDPR като събира декларации на КПП-та“

Полският надзорен орган за защита на данните глоби с 20 000 злоти училище заради достъп чрез пръстови отпечатъци до училищния стол

През учебната 2019/2020 г. 680 ученици са използвали биометричен четец, а четирима ученици – алтернативна система за идентификация.

Цялата публикация „Полският надзорен орган за защита на данните глоби с 20 000 злоти училище заради достъп чрез пръстови отпечатъци до училищния стол“

Защитата на личните данни и повишените правомощия на институциите в условията на пандемията от COVID-19

Технологичните компании, правителствата и международните агенции са обявили мерки за подпомагане на борбата с разпространението на вируса COVID-19. Част от тези мерки ограничават поверителността на личните данни и затова трябва да бъдат пропорционални и ограничени във времето

Цялата публикация „Защитата на личните данни и повишените правомощия на институциите в условията на пандемията от COVID-19“

Facebook обобщи действията си във връзка с борбата с коронавируса

Социалната мрежа вчера публикува съобщение, че Workplace Advanced за държавните агенции и спешните служби става безплатно за 12 месеца

Цялата публикация „Facebook обобщи действията си във връзка с борбата с коронавируса“