Какви са разходите за киберсигурност? Кога 100 000 евро са достатъчни?

Агенцията за киберсигурност на Европейския съюз публикува нов доклад с анализ на инвестиционната динамика в рамките на ЕС

Цялата публикация „Какви са разходите за киберсигурност? Кога 100 000 евро са достатъчни?“

Garante: не се предвижда потребителите на Linkedin да изпращат съобщения с цел продажба на продукти или услуги

Италианският надзорен орган глоби с 5 000 евро компания за недвижими имоти, чиито служител е писал на собственичка на недвижим имот

Цялата публикация „Garante: не се предвижда потребителите на Linkedin да изпращат съобщения с цел продажба на продукти или услуги“

Европейският съд: показването във входящата поща на рекламни съобщения във форма, която наподобява формата на същинско електронно писмо, е използване на електронна поща за целите на директния маркетинг

Тези съобщения пораждат риск от объркване, което може да доведе до това потребителят, кликнал върху реда, съответстващ на рекламното съобщение, да бъде пренасочен против волята си към интернет страница, съдържаща въпросната реклама

Цялата публикация „Европейският съд: показването във входящата поща на рекламни съобщения във форма, която наподобява формата на същинско електронно писмо, е използване на електронна поща за целите на директния маркетинг“

Британският надзорен орган иска интернет рекламата да не е за сметка на контрола върху личните данни на хората и упражняването на техните права

ICO призова Google и други компании да премахнат съществуващите рискове за поверителността, породени от рекламната индустрия

Цялата публикация „Британският надзорен орган иска интернет рекламата да не е за сметка на контрола върху личните данни на хората и упражняването на техните права“

5 дела, свързани с въпроса дали държавите членки могат да налагат задължение за общо и неизбирателно запазване на данни за трафик във връзка с електронните съобщения

Какво смята генералният адвокат от съда в Люксембург за съхраняването и достъпа до лични данни?

Цялата публикация „5 дела, свързани с въпроса дали държавите членки могат да налагат задължение за общо и неизбирателно запазване на данни за трафик във връзка с електронните съобщения“

За целите на журналистическото разследване следва да се публикуват необходимите и достатъчни лични данни

ВАС постанови решение, в което формулира критерии за преценка на баланса между правото на свобода на изразяване и информация и правото на поверителност

Цялата публикация „За целите на журналистическото разследване следва да се публикуват необходимите и достатъчни лични данни“

Какво реши ВАС по делото, с което БНБ обжалваше глобата от Комисията за защита на личните данни?

През 2019 г. КЗЛД глоби националната банка с 19 000 лева заради нарушение на GDPR

Цялата публикация „Какво реши ВАС по делото, с което БНБ обжалваше глобата от Комисията за защита на личните данни?“

Международна работна група разследва нарушаване на GDPR от сайт за продажба на дрехи

Три надзорни органа и Европейският комитет за защита на данните проверяват платформата Vinted

Цялата публикация „Международна работна група разследва нарушаване на GDPR от сайт за продажба на дрехи“

Започна приемането на проекти в областта на електронното правосъдие чрез онлайн обмен на данни

Европейската комисия даде срок до 22 февруари за представяне на предложения по програмата „Цифрова Европа“

Цялата публикация „Започна приемането на проекти в областта на електронното правосъдие чрез онлайн обмен на данни“

НАП показа бутона, чрез който институциите гледат личните ни данни

Предстои да поискам от приходното ведомство да ми покажат кога и на кого са давали достъп до моите данни

Цялата публикация „НАП показа бутона, чрез който институциите гледат личните ни данни“