ENISA публикува 18 университетски курса по киберсигурност в 9 държави от ЕС

Еврокомисар Мария Габриел поздрави в Туитър начинанието и написа Thank you  @enisa_eu  for the excellent initiative!

Цялата публикация „ENISA публикува 18 университетски курса по киберсигурност в 9 държави от ЕС“

Банка ДСК съобщи за нов опит за фишинг измама

В приложението за интернет банкиране ДСК Директ бе публикувано предупреждение за изпращане на фалшиви искания за актуализация на клиентския профил

Цялата публикация „Банка ДСК съобщи за нов опит за фишинг измама“

Фалшиви бележки за глоби за неправилно паркиране в София

Столичният кмет Йорданка Фандъкова публикува днес във Facebook снимка на измисления фиш

Цялата публикация „Фалшиви бележки за глоби за неправилно паркиране в София“

Неделна разходка 13: Какви са препоръките на Държавна агенция „Електронно управление“ за информационна сигурност по време на извънредното положение, въведено във връзка с пандемията от COVID-19

През седмицата на сайта на Националният  център за действие при инциденти в информационната сигурност CERT България бяха публикувани важни съобщения с насоки за отговорно и сигурно онлайн поведение на администрациите и гражданите по време на извънредното положение, въведено във връзка с пандемията от COVID-19 и предупреждение за възможните киберзаплахи

Цялата публикация „Неделна разходка 13: Какви са препоръките на Държавна агенция „Електронно управление“ за информационна сигурност по време на извънредното положение, въведено във връзка с пандемията от COVID-19“

CERT публикува съвети за киберсигурност и най-добри практики, насочени към хората, работещи отдалечено

Препоръките към работодателите – ограмотявайте служителите за спазване на правила за сигурност; въведете корпоративни правила със забрана за използване на: лични имейл адреси за работа,  непроверени приложения за онлайн съобщения или друг софтуер, който може да представлява риск за сигурността; лични устройства за свързване към корпоративната мрежа.

Цялата публикация „CERT публикува съвети за киберсигурност и най-добри практики, насочени към хората, работещи отдалечено“

Банка ДСК предупреждава клиентите си за нов опит за измама

Поканата за анкета с печалба във Facebook е фалшива, съобщи на 20 март банката

Цялата публикация „Банка ДСК предупреждава клиентите си за нов опит за измама“

Не, МВР не нарушава GDPR като събира декларации на КПП-та

Комисията за защита на личните данни се произнесе по законосъобразността на обработването от МВР на лични данни на преминаващите граждани в областните градове на страната

Цялата публикация „Не, МВР не нарушава GDPR като събира декларации на КПП-та“

Полският надзорен орган за защита на данните глоби с 20 000 злоти училище заради достъп чрез пръстови отпечатъци до училищния стол

През учебната 2019/2020 г. 680 ученици са използвали биометричен четец, а четирима ученици – алтернативна система за идентификация.

Цялата публикация „Полският надзорен орган за защита на данните глоби с 20 000 злоти училище заради достъп чрез пръстови отпечатъци до училищния стол“

EDPS: Заличени са данните на 260 000 потребители на предизборния сайт на Европарламента, които не бяха приели актуализираната политика за поверителност

Надзорният орган приключи разследването на договора с NationBuilder от 2019 г.

Цялата публикация „EDPS: Заличени са данните на 260 000 потребители на предизборния сайт на Европарламента, които не бяха приели актуализираната политика за поверителност“

Официална декларация на EDPB относно обработката на лични данни в контекста на COVID-19  

На 19 март Европейският комитет по защита на данните прие официална декларация за обработването на лични данни в контекста на пандемията от коронавирус 

Цялата публикация „Официална декларация на EDPB относно обработката на лични данни в контекста на COVID-19  „