Задава се нов регламент за управление на данните

Европейската комисия публикува за четене документите

Цялата публикация “Задава се нов регламент за управление на данните”

Можете да споделите:

Комисията за защита на личните данни: подайте уведомление с името на ДЛЗД

Надзорниците потвърдиха написаното от мен преди две години – шефът на HR отдела не може да е длъжностно лице по защита на данните

Цялата публикация “Комисията за защита на личните данни: подайте уведомление с името на ДЛЗД”

Можете да споделите:

Белгийският орган за защита на данните смъмри регионална служба за опазване на околната среда

Първият жалбоподател живее заедно с втория жалбоподател, а третият жалбоподател е баща на втория, установила администрацията

Цялата публикация “Белгийският орган за защита на данните смъмри регионална служба за опазване на околната среда”

Можете да споделите:

Нидерландски  журналист влезе в онлайн конференция на министрите на отбраната на ЕС

Отгатна шестото число от паролата на срещата, показана в Twitter

Цялата публикация “Нидерландски  журналист влезе в онлайн конференция на министрите на отбраната на ЕС”

Можете да споделите:

Неделна разходка 47: В двете вселени на железниците

Прочетете две публикации – в сп. “Железопътен транспорт” и в сайта на агенцията за киберсигурност на ЕС

Цялата публикация “Неделна разходка 47: В двете вселени на железниците”

Можете да споделите:

Предизвикателствата на дигитализацията в сферата на електронното управление са обсъждали в Албена млади лидери

Експерта на Microsoft Шон Макгуайър през септември е имал виртуална сесия по Design thinking в рамките на лятната академия

Цялата публикация “Предизвикателствата на дигитализацията в сферата на електронното управление са обсъждали в Албена млади лидери”

Можете да споделите:

Държавни администрации са плащали откуп, а това води до следващи атаки, пише в доклада на ENISA

Продължавам да представям доклада Threat Landscape 2020 с най-значимите киберинциденти

Цялата публикация “Държавни администрации са плащали откуп, а това води до следващи атаки, пише в доклада на ENISA”

Можете да споделите:

Как се използва Google Pay в България?

Ако трябва да разделите сметката в ресторанта, наема или други разходи с повече от един човек, можете да създадете група, а приложението дори ще ви помогне да изчислите кой какво дължи.

Цялата публикация “Как се използва Google Pay в България?”

Можете да споделите:

Конституционният съд: превантивното събиране на трафични данни за местоположение представлява сериозно, непропорционално навлизане в правото на неприкосновеност на личния живот и защита на личните данни

Комисията за защита на личните данни приема, че доколкото оспорените разпоредбите се отнасят до определяне само на местонахождение, но не и до проследяване на контакти и сравняване на информация от други субекти на данни, то същите не противоречат на европейската практика

Цялата публикация “Конституционният съд: превантивното събиране на трафични данни за местоположение представлява сериозно, непропорционално навлизане в правото на неприкосновеност на личния живот и защита на личните данни”

Можете да споделите: