Фалшивите профили във Facebook разчитат на алчност и безпросветност, затова „Помисли преди да кликнеш“ – официалното мото на европейския месец на киберсигурността

През октомври всички свързани събития и инициативи са координирани от Агенцията на Европейския съюз за киберсигурност (ENISA) и Европейската комисия с подкрепата на държавите членки.

Цялата публикация “Фалшивите профили във Facebook разчитат на алчност и безпросветност, затова „Помисли преди да кликнеш“ – официалното мото на европейския месец на киберсигурността”

ДАЕУ ще проверява достъпността на уеб сайтове и мобилни приложения от обществения сектор

Министерствата имат срок до 30 септември 2020 г. да спазят правилата за институционална идентичност

Цялата публикация “ДАЕУ ще проверява достъпността на уеб сайтове и мобилни приложения от обществения сектор”

Кой е администратор на лични данни?

Продължава общественото обсъждане на Насоките относно концепциите за администратор и обработващ лични данни

Цялата публикация “Кой е администратор на лични данни?”

Испанският орган за защита на данните налага глоби на компании за нарушаване на GDPR

Изпращането на реклами, въпреки включването в система за отказ, е забранено и от закона за далекосъобщенията

Цялата публикация “Испанският орган за защита на данните налага глоби на компании за нарушаване на GDPR”

Възможно ли е да ти запорират заплатата без да си клиент, например, на Топлофикация?

Монополист сбърка ЕГН и беше глобен от Комисията за защита на личните данни с 10 000 лева

Цялата публикация “Възможно ли е да ти запорират заплатата без да си клиент, например, на Топлофикация?”

Неделна разходка 38: Глобиха норвежката пътна администрация за видеозаписи с лични данни

Надзорният орган определи санкцията на 37 400 евро

Цялата публикация “Неделна разходка 38: Глобиха норвежката пътна администрация за видеозаписи с лични данни”

„Централен депозитар“ отказва да актуализира грешни ЕГН на акционери

Публично дружество не може да си изпълни задължение към НАП

Цялата публикация “„Централен депозитар“ отказва да актуализира грешни ЕГН на акционери”

Глобиха датска компания за управление на имоти 150 000 крони заради неволно раздадени лични данни

Поверителните документи са били част от информацията върху 424 USB устройства

Цялата публикация “Глобиха датска компания за управление на имоти 150 000 крони заради неволно раздадени лични данни”

Глобиха електронна медия с 5000 лева за публикуване на подпис

Комисията за защита на личните отбелязва в мотивите за размера на санкцията, че това не е първо нарушение на медията, която е имала за 2018 г. приходи от основаната дейност над един милиона лева

Цялата публикация “Глобиха електронна медия с 5000 лева за публикуване на подпис”

ОББ съобщи, че в мобилното им банкиране клиенти са виждали невярна информация за сметки, карти и наличности по тях

Клиенти на банката обаче споделиха, че виждат извлечения на други хора

Цялата публикация “ОББ съобщи, че в мобилното им банкиране клиенти са виждали невярна информация за сметки, карти и наличности по тях”