Ползвателите на Windows XP и по-стари браузери няма да имат достъп до е-услугите на НАП след 17 февруари

Националната агенция за приходите предупреди клиентите си, които използват операционна система Windows 7, че не може да гарантира в кой момент порталът за електронни услуги вече няма да бъде достъпен поради спиране на актуализациите на софтуера от Microsoft

Цялата публикация „Ползвателите на Windows XP и по-стари браузери няма да имат достъп до е-услугите на НАП след 17 февруари“

От уебсайта Smedata и мобилното приложение “GDPR в твоя джоб“ са премахнати всички „бисквитки“ на трети страни и проследяващи тракери

Това се случи след като на 5 февруари 2020 г. експерт по защита на личните данни съобщи за проблема в Twitter.

Цялата публикация „От уебсайта Smedata и мобилното приложение “GDPR в твоя джоб“ са премахнати всички „бисквитки“ на трети страни и проследяващи тракери“

Facebook Dating няма да стартира в Европа днес

Ирландският регулатор за защита на личните данни проверява документацията на приложението, стартирало през септември миналата година в САЩ

Цялата публикация „Facebook Dating няма да стартира в Европа днес“

Евростат: По-безопасно ли е използването на интернет днес?

По случай Деня за безопасен интернет – 11 февруари, бяха публикувани отговорите на европейци от 16 до 74-годишна възраст

Цялата публикация „Евростат: По-безопасно ли е използването на интернет днес?“

До 20 март ще продължи общественото обсъждане на насоките за обработката на лични данни в умните превозни средства и техните мобилни приложения

Европейският комитет за защита на данните EDPB публикува текста на документа на сайта си

Цялата публикация „До 20 март ще продължи общественото обсъждане на насоките за обработката на лични данни в умните превозни средства и техните мобилни приложения“

На 11 май ще е следващото заседание на съда по жалбата на НАП срещу глобата от КЗЛД

Санкцията от 5,1 млн. лева още не е платена от приходната администрация

Цялата публикация „На 11 май ще е следващото заседание на съда по жалбата на НАП срещу глобата от КЗЛД“

Неделна разходка 6: Нова телевизия, вместо реклами на лотарии можехте да пускате класическа музика

ASA: „Маркетинговите комуникации не трябва да предполагат, че участието в лотария може да бъде решение на финансови проблеми, алтернатива на заетостта или начин за постигане на финансова сигурност.“

Цялата публикация „Неделна разходка 6: Нова телевизия, вместо реклами на лотарии можехте да пускате класическа музика“

ICO публикува 15 стандарта за защита на личните данни на децата онлайн

Британският Комисар по информацията: „В реалния свят има закони за защита на децата. Нуждаем се от нашите закони, за да защитим децата и в дигиталния свят. “

Цялата публикация „ICO публикува 15 стандарта за защита на личните данни на децата онлайн“

Време е да прегледате настройките на поверителността на Facebook

Новите менюта улесняват корекциите кой може да вижда ваши стари и нови публикации, както и видимостта на профила ви за търсачките

Цялата публикация „Време е да прегледате настройките на поверителността на Facebook“

Италианският надзорен орган наложи две глоби на Egl на обща стойност 11,5 милиона евро

8,5 милиона евро ще струва на Egl кампанията от телефонни обаждания, а жалбите на 7200 души за непоискани договори – още 3 милиона

Цялата публикация „Италианският надзорен орган наложи две глоби на Egl на обща стойност 11,5 милиона евро“