Неделна разходка 10: Какви са проблемите на Националната здравно-информационна система със защитата на личните данни?

Приятели поискаха от мен да уточня конфликтните точки с GDPR заради важността и чувствителността на здравната информация

Цялата публикация “Неделна разходка 10: Какви са проблемите на Националната здравно-информационна система със защитата на личните данни?”

В телевизионно предаване почти минута показват ЕГН

Как реагира на това Комисията за защита на личните данни? Защо медиите трябва да имат Технически и организационни мерки за обработване на лични данни и План за действие в случай на нарушение на сигурността на данните?

Цялата публикация “В телевизионно предаване почти минута показват ЕГН”

Ще заместят ли групите бисквитките?

Google засега спазва обещанието си през второто тримесечие на годината да изпрати в историята печивата

Цялата публикация “Ще заместят ли групите бисквитките?”

Засега най-високата глоба на испанския надзорен орган е 6 млн. евро

Тя е за CAIXABANK, нарушила няколко принципа на GDPR

Цялата публикация “Засега най-високата глоба на испанския надзорен орган е 6 млн. евро”

От доставчиците на електронни съобщителни услуги не може да се иска достъп до запазени данни за трафика и данни за местонахождението за целите на разследвания на всякакви престъпления

Публикуваха днес решение на Европейския съд, според което за целите на наказателни разследвания достъпът до данни за трафика или за местонахождението, позволяващи да се направят точни изводи относно личния живот, е разрешен само с цел борба с тежката престъпност или за предотвратяване на сериозни заплахи за обществената сигурност.

Цялата публикация “От доставчиците на електронни съобщителни услуги не може да се иска достъп до запазени данни за трафика и данни за местонахождението за целите на разследвания на всякакви престъпления”

Какво наказание е наложено на колекторска фирма, която звъни на телефона на съпруг по задължение на съпругата му отпреди брака?

Комисията за защита на личните данни публикува в бюлетина си решение по жалбата

Цялата публикация “Какво наказание е наложено на колекторска фирма, която звъни на телефона на съпруг по задължение на съпругата му отпреди брака?”

Неделна разходка 9: Защо блокираха информация за ползата от ваксините?

Facebook обеща да възстанови съдържанието.

Цялата публикация “Неделна разходка 9: Защо блокираха информация за ползата от ваксините?”

Комисията публикува проучване за оценка на правилата на държавите-членки относно здравните данни в светлината на GDPR

В 262 страници на документа се анализира и сравнява състоянието на управлението на здравните данни в ЕС. Това ще помогне да се оцени в кои области може да е необходима намеса на ЕС и ако е нужна, чрез какви мерки

Цялата публикация “Комисията публикува проучване за оценка на правилата на държавите-членки относно здравните данни в светлината на GDPR”

Личните данни в тест на изпит за адвокат и младши адвокат предизвикват спор в съда

Върховният административен съд излезе с окончателно решение

Цялата публикация “Личните данни в тест на изпит за адвокат и младши адвокат предизвикват спор в съда”