Политика за бисквитки

Относно тази политика за бисквитките

Тази Политика за бисквитките обяснява какво представляват бисквитките и как ги използваме. Трябва да прочетете тази политика, за да разберете какво представляват бисквитките, как ги използваме, видовете бисквитки, които използваме, т.е. информацията, която събираме с помощта на бисквитки и как тази информация се използва и как да контролираме предпочитанията за бисквитки. За допълнителна информация за това как използваме, съхраняваме и поддържаме сигурността на вашите лични данни, вижте нашата Политика за поверителност.

Можете по всяко време да промените или оттеглите съгласието си от Декларацията за бисквитки на нашия уебсайт.
Научете повече за това кои сме ние, как можете да се свържете с нас и как обработваме лични данни в нашата Политика за поверителност.
Вашето съгласие се отнася за следните домейни: duncheva.bg

Какво представляват бисквитките?

„Бисквитките“ са малки текстови файлове, които се използват за съхраняване на малки парчета информация. Бисквитките се съхраняват на вашето устройство, когато уебсайтът се зареди във вашия браузър. Тези бисквитки ни помагат да направим уебсайта да функционира правилно, да го направим по-сигурен, да осигурим по-добро потребителско изживяване и да разберем как работи уебсайтът и да анализираме какво работи и къде се нуждае от подобрение.

Как използваме бисквитки?

Както повечето онлайн услуги, нашият уебсайт използва бисквитки от първа и трета страна за различни цели. Бисквитките на първата страна са необходими най-вече за правилното функциониране на уебсайта и те не събират никакви ваши лични данни.

Използваните на нашите уебсайтове бисквитки на трети страни се използват главно за разбиране на представянето на уебсайта, как взаимодействате с нашия уебсайт, поддържане на сигурността на нашите услуги, предоставяне на реклами, които са от значение за вас, и като цяло ви осигуряват по-добро и подобрено потребителско изживяване и ви помага да ускорите бъдещите си взаимодействия с нашия уебсайт.

Какви видове бисквитки използваме?

От съществено значение: Някои бисквитки са от съществено значение, за да можете да изпитате пълната функционалност на нашия сайт. Те ни позволяват да поддържаме потребителски сесии и да предотвратяваме всякакви заплахи за сигурността. Те не събират и не съхраняват никаква лична информация. Например, тези бисквитки ви позволяват да влезете в акаунта си и да добавите продукти в кошницата си и да платите сигурно.

Статистика: Тези бисквитки съхраняват информация като броя на посетителите на уебсайта, броя на уникалните посетители, кои страници на уебсайта са посетени, източника на посещението и т.н. Тези данни ни помагат да разберем и анализираме колко добре уебсайтът се представя и където се нуждае от подобрение.

Маркетинг: Нашият уебсайт показва реклами. Тези бисквитки се използват за персонализиране на рекламите, които ви показваме, така че да имат значение за вас. Тези бисквитки също ни помагат да следим ефективността на тези рекламни кампании.
Информацията, съхранявана в тези бисквитки, може също да се използва от доставчици на реклами от трети страни, за да ви показва реклами и на други уебсайтове в браузъра.

Функционални: Това са бисквитките, които помагат на някои несъществени функции на нашия уебсайт. Тези функции включват вграждане на съдържание като видеоклипове или споделяне на съдържание на уебсайта в платформите за социални медии.

Предпочитания: Тези бисквитки ни помагат да съхраняваме вашите настройки и предпочитания за сърфиране, като езикови предпочитания, така че да имате по-добро и ефективно преживяване при бъдещи посещения на уебсайта.

Списъкът по-долу описва подробно бисквитките, използвани в нашия уебсайт.

Kурабийка
cookielawinfo-checkbox-necessary

Как мога да контролирам предпочитанията за бисквитките?

Ако решите да промените предпочитанията си по-късно през вашата сесия на сърфиране, можете да щракнете върху раздела „Политика за поверителност и бисквитки“ на вашия екран. Това ще покаже отново известието за съгласие, което ви позволява да промените предпочитанията си или да оттеглите напълно своето съгласие.

В допълнение към това, различни браузъри предоставят различни методи за блокиране и изтриване на бисквитки, използвани от уебсайтове. Можете да промените настройките на вашия браузър, за да блокирате / изтриете бисквитките. За да научите повече за това как да управлявате и изтривате бисквитки, посетете wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.

Адресът на нашия сайт: http://duncheva.bg.

Когато кликнете на катинарчето в адресната лента на сайта, можете да видите използванеите бисквитки, които за различни, в зависимост от услугите, които предлагаме.

Имате опция да изключите бисквитки, които желаете.

Какви лични данни събираме и защо

Коментари

Когато посетителите оставят коментари в сайта, ние събираме данните, показани във формуляра за коментари, както и IP адреса на посетителя и идентификатора на потребителския браузър, за да помогнат за откриването на спам.

Анонимен низ, базиран на имейл адреса ви, може да бъде предоставен на услугата Gravatar, за да бъде проверено дали я използвате. Политиката за поверителност на Gravatar е тук: https://automattic.com/privacy/. След като коментарът ви бъде одобрен, профилната ви снимка ще бъде видима публично към него.

Файлове

Ако качвате изображения в сайта, трябва да избягвате качването на изображения с вградени данни за местоположение (EXIF GPS). Посетителите на сайта могат да изтеглят и извлекат данни за местоположението от изображения в сайта.

Форми за контакт

Сайтът не използва форма за контакт

Бисквитки

„Бисквитката” е малко количество данни, които уебсайтът съхранява на компютъра или мобилното устройство на посетителя.

„Бисквитките” са нужни, за да функционират сайтовете, както и за събиране на статистически данни с цел извършване на анализ, за което се използва Google Analytics. Използваните бисквитки служат за разграничаване на потребители и сесии, за определяне на нови сесии, за подаване на заявки, съхраняване източника на трафик и начина, по който е достигнат сайта.

Обикновено сайтовете използват следните бисквитки:

  • PHPSESSID – съдържа само позоваване на сесия, съхранена на уеб сървъра. В браузъра на потребителя не се съхранява информация и тази „бисквитка” може да се използва само в текущата сесия.
  • Бисквитки, използвани за събиране на статистически данни с цел извършване на анализ, за което използваме Google Analytics. Относно бисквитките, които генерира Google Analytics може да се информирате тук.

Чрез съответна настройка на Вашия браузер, може винаги да изключите както нашите бисквитки, така и бисквитките на трети страни. В този случай е възможно да загубите част от функционалността на някои от услугите в нашия сайт.

В случай, че ползвате линк, който Ви препраща в друг сайт, той ще има собствени бисквитки и политика за сигурност, над които ние нямаме контрол.

Ако оставите коментар на нашия сайт, можете да разрешите запазването на вашите име, имейл адрес и уеб сайт в бисквитки. Те са за ваше удобство, така че да не е нужно да попълвате отново данните си, когато оставяте друг коментар. Тези бисквитки ще се пазят една година.

Ако имате профил и влезете в този сайт, ще зададем временна бисквитка, за да определим дали браузърът ви приема бисквитки. Тази бисквитка не съдържа лични данни и се изтрива, когато затворите браузъра си.

Когато влезете в профила си на сайта още няколко бисквитки ще запазят информацията ви за вход и предпочитанията ви какво да виждате на екрана. Бисквитките за вход изтичат след два дни, а за предпочитанията на екрана след година. Ако изберете опцията за запомняне, информацията ви за вход ще се пази две седмици. Ако излезете от профила си, бисквитките за вход ще бъдат изтрити.

Ако редактирате или публикувате статия една допълнителна бисквитка ще бъде запазена в браузъра ви. Тя няма да съдържа лични данни, а просто ще добави идентификатора на публикацията, която току що сте редактирали. Изтича след един ден.

Вмъкнато съдържание от други уебсайтове

Статиите на този сайт могат да бъдат вградени (видеа, изображения, съдържание и т.н.). Вграденото съдържание от други сайтове приема и се държи с посетителя на сайта като с посетител на собствения си сайт.

Тези сайтове могат да събират данни за вас, да използват бисквитки, да вграждат допълнителни инструменти за статистика от трети страни, да следят как работите с тези инструменти включително как потребявате вградено съдържание ако имате профил и сте влезли в него на сайта.

Рекламодателите понякога използват свои бисквитки, за да Ви показват таргетирани реклами. Например, рекламодателите могат да използват профил базиран на сайтовете, които преди сте посещавали, за да Ви показват по-подходящи реклами, когато посещавате блога.

Тук може да проверите какви бисквитки имате записани от най-използваните доставчици на персонализирани реклами и да управлявате Вашия избор: http://optout.networkadvertising.org/?c=1#!/

Анализ

Използваме Google Analytics

Не споделяме данните ви, освен в програмираните случаи

Колко дълго държим личните ви данни

Ако оставите коментар, коментарът и неговите метаданни се запазват за неопределено време. Това е така, за да можем автоматично да разпознаваме и одобряваме последващи ваши коментарите, вместо да ги задържаме в опашката за одобряване.

За потребители, които се регистрират на нашия уебсайт (ако има такива), съхраняваме и личната информация, която предоставят в потребителския си профил. Всички потребители могат да виждат, редактират или изтриват личната си информация по всяко време (с изключение на това, че не могат да променят потребителското си име). Администраторите на уебсайта могат да виждат и редактират тази информация.

Вашите права над личните ви данни

Ако имате профил в този сайт или сте оставяли коментари в него, можете да поискате да получите файл, съдържащ всички данни, които съхраняваме за вас, включително и данни, които сте ни предоставили. Също така можете да поискате да заличим личните данни, които съхраняваме за вас. Това обаче не включва данни, които сме задължени да съхраняваме с административни цели, за нуждите на сигурността на сайта, или по закон.

Как използваме вашите данни

Коментарите от посетителите могат да бъдат проверени чрез автоматична услуга за проверка за спам коментари.

За контакт с Комисията за защита на личните данни:

София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Електронна поща:  kzld@cpdp.bg

Интернет страница: www.cpdp.bg