Започна записването за участие в уебинара за предизвикателствата пред защитата на личните данни

Тази година ще говорим и за киберсигурността

Започна регистрацията за уебинара, посветен на защитата на поверителността от гледна точка на киберсигурност и практическите въпроси, свързани с прилагането на GDPR.

Тази година събитието ще е през февруари.

Ще разговаряме за актуалните проблеми при прилагането на европейския регламент за защита на личните данни (GDPR), но и за различните аспекти на киберсигурността.

Събитието се организира за четвърти път, за втори в Zoom.

Още в началото на 2022 г. стана ясно, че в общественото съзнание все още има неразбиране на личната отговорност за опазване на персоналната информация. И това отгоре на всичко се съчетава с неоснователни претенции към институции и организации.

Ето и двата най-пресни примера: първият – майката, която не разреши учителка да види запис на упражнения по физкултура на сина й. Аргументите бяха свързани с възможността записът да добие публичност. Но в случая за мен буди недоумение реакцията на Министерството на образованието, което се съгласи, че такъв запис не може да бъде направен.

Вторият пример е адвокатката, която преодоля всички възможни професионални бариери, които би трябвало да поставя сериозната журналистика, и започна да обяснява в ефира на национални медии за теча на лични данни от Булстат регистъра.

Затова за участие в уебинара са поканени администратори на лични данни от цялата страна. Но най-вече комуникатори.

Лекторите ще представя по-късно, естествено са най-добрите.

Таксата за участие е 60 лв.

За членове на СБЖ – безплатно.

Организатор е Дружеството на практикуващите „Връзки с обществеността“ при СБЖ, в партньорство с Комисията за защита на личните данни.

За записване: И. Дунчева, изпратете снимка на плащането на имейл i.douncheva @ gmail.com. През февруари всички, заявили участие, ще получат линк към събитието.

След това информацията ще бъде изтрита незабавно.

Сумата се заплаща чрез банков превод в Централна Кооперативна банка по сметка на Дунчева Консултинг ЕООД:

BIC: CECBBGSF, IBAN BG16CECB979010I2842500

Можете да споделите: