Приложенията имат 60 дни, за да попълнят и изпратят на Facebook оценка на въздействието, ако не го направят ще има последствия

Как да разберем, че някой е достатъчно възрастен, за да използва нашите приложения?, попита компанията

Павни Диванджи, вицепрезидент на Facebook,  написа вчера, че се разработват нови начини за спиране на непълнолетните да се регистрират. Разработваме AI за намиране и премахване на профили, нови решения за проверка на възрастта и използване на AI за откриване на възраст, пише в сайта.

Но в областта на защитата на личните данни голямата новина е от 22 юли. Миналата седмица в раздела News for Developers компанията съобщи, че разработчиците ще попълват въпросник как те защитават, споделят и използват данните на платформата или оценка на въздействието.

Ако приложението ви е включено в тази оценка, имате 60 дни, за да попълните и изпратите оценката. Непредставянето, както и нарушаването на нашите условия, може да доведе до предприемане на действия, пише в раздела.

Новата оценка на защитата на данните е въпросник за приложения, става ясно от текста.

Фокусът е върху начина, по който разработчиците (интегратори и доставчици) използват, споделят и защитават данните на платформата, както е описано в Условията на платформата Facebook. „Ще попитаме и за политиките за поверителност и внедряването на практики за защита на данните. За приложения, които имат достъп до най-висока чувствителност на потребителските данни, от разработчиците ще се изисква да предоставят доказателства“, пише в съобщението. Ще се пита за начините, по които хората могат да докладват за уязвимости и по които потребителите могат да поискат данните им да бъдат изтрити.

Всички разработчици, които получат този нов въпросник за оценка на защитата на данните, ще трябва да представят оценката в рамките на 60 дни или рискуват загубата на достъп до платформата. Тази оценка ще се въвежда поетапно, започвайки в края на юли.

Това е различно от Проверката за използване на данни (DUC), която се фокусира върху това до какви конкретни разрешения има достъп приложението и е годишен процес, който изисква от разработчиците да удостоверят, че продължителното им използване на данни от Facebook е в съответствие с нашата Политика за платформата. Също така се различава от Преглед на приложения , който е перспективен процес, който осигурява достъп до определени разрешения на Facebook Platform, изисквайки от разработчиците да подадат заявление, за да оправдаят достъпа до платформата. Комбинацията от преглед на приложения, проверка на използването на данни и оценка на защитата на данните ни позволява да получим по-пълна представа за това как приложенията имат достъп до данните на платформата и методите, които използват, за да запазят защитата на тези данни.

Какво да направите, за да се подготвите за Оценката за защита на данните

За да се подготвите за оценката, трябва:

  • Актуализирайте информацията за контакт в настройките за известия
  • Уверете се, че вашият списък с администратори на приложения е актуален в таблото за управление на приложението> „Роли“
  • Премахнете всички приложения, които вече не ви трябват. Внимателно преценете дали имате нужда от приложението или не, тъй като това действие може да бъде трудно да бъде отменено. За да премахнете приложение, отидете в таблото за управление на приложения> Настройки> Разширени.
  • Прегледайте подробно нашите Условия за платформа и се уверете, че можете да отговорите на въпроси за това как приложението ви отговаря на тези условия.
  • Съберете съответна документация , като вашата политика за поверителност, сертификати за сигурност, потоци на изтриване на данни и примерен договорен език с доставчиците на услуги относно практиките за данни.
  • Прегледайте нашите най -добри практики за защита на данните

Ако приложението ви е в обхвата на тази периодична оценка, въз основа на данните, до които приложението ви има достъп, а вие сте администратор на приложението, ще получите имейл и съобщение във входящата кутия за предупреждения на приложението си, когато дойде време да завършите оценката. Ако пропуснете предупрежденията за разработчици, ще видите и известия за оценката на защитата на данните в таблото за управление на приложението. През следващите седмици ще внедрим това на етапи, така че, моля, проверявайте често, приканват от Facebook.

 

Можете да споделите: