Apple отбеляза празника на поверителността с брошурата „Един ден от живота на вашите данни“

На 27 януари компанията припомни, че въведе миналата година, като част от iOS 14 и iPadOS 14, редица важни функции за поверителност, предназначени да помогнат на потребителите да вземат по-информирани решения

„28 януари е Денят за защита на данните, време за повишаване на осведомеността относно важността на защитата на личната информация на хората онлайн.

Apple отбелязва Деня за поверителност на данните, като споделя „Един ден от живота на вашите данни“, съобщи в блога си компанията.

Брошурата показва как компаниите обработват потребителските данни.

Обяснява как функциите за поверителност в продуктите на Apple дават на потребителите повече прозрачност и контрол, като предоставят на хората инструменти и знания за защита на личната им информация.

Представена е ролята на третите страни, описани са инструментите, които Apple предоставя, за да направи проследяването по-прозрачно и да даде на потребителите по-голям контрол.

Средно приложенията включват шест „тракера“ от други компании.

Данните, събрани от тези тракери, се обединяват, споделят, обобщават и монетизират, подхранвайки индустрия, оценена на 227 милиарда долара годишно

Миналата година, като част от iOS 14 и iPadOS 14, Apple пусна редица важни функции за поверителност, предназначени да помогнат на потребителите да вземат по-информирани решения относно своите данни.

С новата секция с информация за поверителността на продуктовите страници на App Store, Apple изисква всяко приложение – включително собствените – да предоставя на потребителите лесно за преглед обобщение на практиките за поверителност на разработчика.

Всяка продуктова страница в App Store включва стандартизирана, лесна за четене информация, пише в блога на Apple.

И съвсем скоро, със следващата актуализация на Apple, ще се изисква приложенията да получат разрешението на потребителя, преди да проследят данните му в приложения или уебсайтове, собственост на други компании.

Потребителите ще могат да видят кои приложения са поискали разрешение за проследяване и ще могат да правят промени, както сметнат за добре.

Това изискване ще бъде широко разпространено в началото на пролетта с предстоящото издание на iOS 14, iPadOS 14 и tvOS 14 и вече е получило подкрепа от защитниците на поверителността по целия свят, съобщават от Apple.

Можете да споделите:
КатегорииGDPRЕтикети