Неделна разходка 4: Продължавам да се оплаквам от спама на организатор на кибер обучения

Очаквам на 28 януари Комисията за защита на личните данни отново да организира приемна за администратори и граждани, тогава пак ще я уведомя

Тъй като 28 януари е Ден за защита на личните данни, очаквам и тази година Комисията за защита на личните данни да го отбележи за 15-ти пореден път с „Приемна за администратори на лични данни и граждани”.

Тогава ще поставя въпроса за непоисканите съобщения, получавани на имейлите ми като длъжностно лице по защита на личните данни.

На 13 декември се оплаках, че след като имейлите на длъжностните лица по защита на данните станаха публични в регистъра в сайта на КЗЛД, започнах да получавам непоискани търговски съобщения.

Молбата ми към Комисията за защита на личните данни беше да напише в сайта си едно предупреждение, че тези мейли в регистъра могат да се използват като контакт с длъжностните лица, за покани на събития и всичко останало, но не и с комерсиална цел.

Междувременно днес поисках официално и от спамъра да спре с предложенията. Ще видим какво ще стане, но въпросът е принципен.

 

 

 

Въпросната „Кибер Академия“ не е над закона и трябва да спре незабавно със спама.

Отделно продължавам да настоявам надзорният орган да вземе мерки да защити електронната ми поща от всякакъв спам.

Напишете, моля, в сайта си едно предупреждение, за какво са тези мейли в регистъра.

През февруари организирам нов уебинар и отново няма да пращам спам.

Можете да споделите: