Неделна разходка 33: Как да виждате повече приятели във Facebook

Как да разкараме токсични приятели, които да отворят място за позитивни новини

Защо виждаме постове на едни и същи хора, а не на приятелите, които искаме? Вероятно си задавате този въпрос. А отговорът е лесен. Защото си плащат. Познава се, ако натиснете десен бутон върху трите точки на поста.

Нормалните  публикации позволяват за 30 дни да се отървете от автора.

Така се отваря място за хора, които харесвате, но не публикуват често.

Защо се налага да обяснявам това? Пак се появяват заклинания и магии. Няма да се уморя да повтарям, че Не виждате публикации от 26 приятели и че заклинанията, магиите и мемите не вършат работа.

Вместо това:

Мисля, че повечето от вас ме познават добре, независимо кога пътищата ни се кръстосаха. Може би на някои от вас им харесва, а на някои не. Но ако сте в моя Facebook, това е защото ви харесвам. Интересно е да видим дали можем да говорим повече от просто да се харесваме и коментираме. Каня ви да се присъедините към експеримент от приятел на име “ Среща на хляб.“ Едно е да видите кой чете пост без снимки. Толкова сме задълбочени в технологиите, че забравяме, че доброто приятелство е най-важно. Ако никой не прочете това съобщение, това ще бъде кратък социален експеримент. Но ако сте прочели до край, моля, изразете се с една дума за познанството ни. Например: място, обект, човек, момент и т.н. това се свързва с мен. След това копирайте този текст и го поставете на страницата си (не споделяйте) и ще отида на страницата ви, за да оставя дума, която ми напомня за вас. Моля, не коментирайте, ако нямате време да копирате текст, това ще съсипе експеримента. Вижте кой е загубил време да чете и отговаря на искането! Благодарим ви за участието!

Направете това:

Приспете токсичните приятели със Snooze. Ако опцията не е активна, това означава, че тези приятели са „подсилили“ публикациите си.

В приятелската листа имам двама приятели с над 12 публикации за последните 24 часа – Евгени Петров и Sonia Koltuklieva/Соня Колтуклиева.

Не мога да ги snooze- на. А ако приспя поне единия от тях, ще мога да виждам публикациите на поне 12 от моите приятели.

Алтернативата на приспиване е отказване от следване – unfollow или блокиране.

Препоръчвам тези опции!

Хубавото е, че разлика от разприятеляването от време на време ще можете да надничате в профилите какво сте изпуснали.

Успех!

Допълнение от 31 март 2021 година – Facebook въвежда нови възможности за контрол върху съдържанието, което виждате

 

Можете да споделите: