Facebook: Не виждате публикации от 26 приятели

В началото на месеца Facebook  обясни, че няма смисъл от никакви заклинания, за да можете да общувате с приятелите си.

На 6 февруари 2019 г. Facebook публикува подробни обяснения защо нямат смисъл меми с текста за „новият алгоритъм, който ограничава броя на хората, чиито постове се появяват във вашия информационен поток. Пействането на текста с коментар под публикацията, обещава „да излъжем системата“, и да повишим видимостта на постовете си и публикациите на нашите приятели.

Идеята, че News Feed ви показва само публикации от определен брой приятели, е мит“, казват от Facebook.

Алгоритмите дават предимство например на видеото в реално време, защото предизвиква до повече дискусии от обикновените видеоклипове.

Ако искате да контролирате това, което виждате във вашия информационен поток, има други  начини да го направите, отколкото да споделяте меми, посочват от Facebook. Можете да използвате функцията See First за да получавате информация за човек или страница или да скриете публикации от някого за 30 дни с функцията Snooze.

Ето актуалният мем от 2020 г.:

И аз го направих!!!!
Оправих блокираните си публикации. Искам да знам, къде бяха всичките ми приятели?! Тъжно е, че имам хиляда приятели и само 25 имат право да виждат публикациите ми. Игнорирах този пост по-рано, защото не мислех, че работи.
Работи! Имам новина. Гледам публикации от хора, които не съм виждала от години.
Ето как Facebook трябва да ограничи публикациите в новините. Новият му алгоритъм избира едни и същи хора – около 25 са тези, които четат публикациите ми. Така че дръжте пръста си навсякъде в този пост, ще се появят различни опции, включително „копиране“. Кликнете върху „copy“. След това отидете на страницата си, поставете пръста си, където пише „какво мислите?“. В полето, което ще се отвори, поставете пръста си навсякъде и отново ще се появят различни опции, сред тях „paste“. Кликнете и този текст ще се появи на стената ви. Това „управлява“ системата.
Ако четете това съобщение, направете ми услуга и ми оставете бърз коментар… „здрасти“, „стикер“, какъвто искате да бъде в новините ми. Не е нужно просто да харесате, трябва поне да напишете здравей, за да знаете колко четат текста. Ще чакам голяма прегръдка.
Не знаех, че е необходимо да се прави това. Научих се! Благодаря ви! Благодаря ви!

допълнение от 31 март 2021 година

 

Можете да споделите: