Стипендия от 4000 паунда годишно, за да учиш киберсигурност

CyberFirst се отваря за кандидатстване през септември 2020 година

Британският Национален център за киберсигурност (NCSC) обави, че през септември стартира CyberFirst  – схема за студентски стипендии.

CyberFirst има за цел да помогне, подкрепи и подготви студентите за кариера в киберсигурността.

Разказвам за проекта, за да покажа как британската администрация се отнася към осигуряването на свежите си попълнения.

В проекта NCSC си партнира с повече от 130 фирми и организации. В обявата, която е публикувана в сайта на британската разузнавателна комуникационна служба, пише, че тези партьори предлагат на студентите пакет от финансова помощ и обучение за кибер умения, докато учат.

Стипенцията е 4000 паунда годишно, без данъци. Всяко лято е предвидено обучение в CyberFirst Academy или 8-седмичен стаж в NCSC, държавен орган или някой от индустриалните партньори. Където и да е лятното обучение, студентите ще получават лятно заплащане в размер на £ 2000. Освен това се покрива и част от разходите за настаняване.

След успешното завършване на избраната степен на обучение, схемата предоставя помощ за намиране на работа в областта на киберсигурността в службите от националната сигурност, правителството или индустрията на Обединеното кралство за минимум три години.

Ако обаче в края на курса студентът реши да продължи с академичното си обучение, също е предвидена форма за финансиране в областта на киберсигурността.

Търсим мотивирани и ангажирани лица със стремеж към кариера в киберсигурността, пише в обявата. Като част от процеса на подбор ще се очаква студентът да демонстрира и способности, свързани с компютърната сигурност.

Повече информация за изискването към успеха на кандидатите можете на намерите тук.

 

Можете да споделите: