Facebook Dating няма да стартира в Европа днес

Ирландският регулатор за защита на личните данни проверява документацията на приложението, стартирало през септември миналата година в САЩ

Ирландската Комисия за защита на данните(DPC) съобщи, че Facebook Dating – функцията за запознанства във Facebook, е отложена за Европа.

Плановете на Facebook Ireland са предвиждали днес да стартира приложението в ЕС. Според DPC Facebook Ireland са им казали за намерението си в понеделник, 3 февруари. “Притесненията ни бяха допълнително засилени от факта, че на 3 февруари не ни беше предоставена информация / документация във връзка с оценката на въздействието върху защитата на данните или процесите на вземане на решения, предприети от Facebook Ireland“, заяви вчера Комисията.

На 10 февруари, оторизирани служители на DPC са извършили проверка в офисите на Facebook Ireland Limited в Дъблин.

„Facebook Ireland ни уведоми снощи, че са отложили въвеждането на тази функция“, съобщи DPC.

Facebook обяви на 5 септември 2019 г., че освен в САЩ, функцията за запознанства е достъпна в още 19 държави: Аржентина, Боливия, Бразилия, Канада, Чили, Колумбия, Еквадор, Гвиана, Лаос, Малайзия, Мексико, Парагвай, Перу, Филипините, Сингапур, Суринам, Тайланд , Уругвай и Виетнам.

В Европа ще стартира в началото на 2020 г., пишеше тогава в съобщението. Dating се рекламира като възможност за запознанства без да е необходимо да се създава отделен профил при по-голяма сигурност за автентичността на хората. Възможно е да се интегрират публикации в Instagram директно в профила за запознанства във Facebook и се дава възможност да се добавят последователи в Instagram в списъците на Secret Crush в допълнение към приятелите от Facebook.

Компанията тогава обеща, че се грижи за безопасността, сигурността и поверителността. „Работихме с експерти в тези области, за да изградим защити във Facebook“, пише в съобщението.

Новост е и Secret Crush –  можете да изберете до девет свои приятели от Facebook или последователи в Instagram, от които се интересувате. Можете да изберете да виждате други хора, които използват Facebook Dating, които отговарят на вашите предпочитания в групите, в които членувате, и събитията, на които сте присъствали или ще присъствате. Когато решите да видите тези хора, вие също ще бъдете видими за тях.

Можете да споделите: