Неделна разходка 48: Защо Twitter блокира профила ми

Всяка неделя разказвам за смешни истории, свързани със социалните мрежи, GDPR и сигурността на личните данни в интернет. През седмицата имаше няколко интересни и смешни, и тъжни случки с Twitter

На 26 ноември BBC съобщи, че Twitter ще започне да изтрива акаунти, които са били неактивни повече от шест месеца, освен ако потребителите не влязат в профилите си преди крайния срок 11 декември.

Обяснението е, че потребителите трябва да приемат политика за поверителност на компанията, свързана с GDPR.

На 27 ноември заради бурната обществена реакция стана ясно, че Twitter засега няма да деактивира профили, докато не реши проблема със запазването на акаунтите на починалите. Според BBC Twitter обмисля да въведе сходна на политиката на Facebook за запазване на профили на починали лица с ограничени функции.

Зарадвах се, че мога да се възползвам от заканата на Twitter: съвсем скоро, предполагам, че заради докладване, профилът ми беше спрян, затова, помислих си наивно, ще си направя нов профил, ще го публикувам в блога си и читателите ще го посетят като хем ще станат мои последователи, хем ще се защитят от деактивиране за 6 месеца.

Да, ама кръчмарят, т. е. Twitter, не мисли като мен – не харесва IP адреса ми и не ми дава да си направя нов профил. Затова очаквайте скоро страница на Duncheva Consulting във Facebook.

Това съобщение получих от Twitter, когато обжалвах спирането на профила ми. Не съм направила нито едно от изброените провинения.

Можете да споделите: