Неделна разходка 44: Защо не попълних анкетата на обучението по защита на личните данни?

Всяка неделя разказвам за смешни истории, свързани със социалните мрежи, GDPR и сигурността на личните данни в интернет. И тази седмица ще разказвам за проекта „SMEDATA: Осигуряване на най-висока степен на защита на неприкосновеността на личния живот и личните данни чрез иновативни инструменти за малки и средни предприятия и граждани”

Искаше ми се поне тази неделя да не се занимавам с Комисията за защита на личните данни или проектите й, но се оказа невъзможно, включително и заради изборния ден и ограниченията, поради които не мога да разказвам за сайтове на общини и медии.

През изминалата седмица отново бяха поставени на изпитание възгледите ми за правилната комуникация. Този път писмена. На 17 октомври разказах за международната конференцията The Next Big Thing, организирана от Bloomberg TV Bulgaria. Както помните, сред специалните гости на конференцията беше професорът по глобална икономика и финанси Даниел Лакайе, обявен от Richtopia за един от 20-те най-влиятелни икономисти в света през 2016 година.

В залата имаше много чужденци, дошли да чуят експертите от цял свят. Осигурен беше превод, тъй като някои от панелите бяха на английски.

В края на конференцията с удоволствие попълних ето тази анкетна карта:

През изминалата седмица бях и на допълнително обучително събитие по проекта SMEDATA, ръководен от Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) като координатор и участници в проектния консорциум Garante per la protezione dei dati personali (Италианският орган по защита на данните,GPDP); “AПИС Европа” АД; Съюзът на юристите в България (СЮБ); Европейската асоциация на жените юристи – България (EWLA); Адвокатското съдружие „Ърнст и Янг“ (EY); Юридическият факултет на университета „Рома Тре” – Италия.

Проектът има за цел да подготви малките и средни предприятия, техните сдружения и юрисконсултите им за ефективното приложение на GDPR чрез осведоменост, мултиплициращо обучение и устойчиво изграждане на умения и е финансиран по програма „Права, равенство и гражданство” на Европейския съюз. С нетърпение очаквам следващия етап от проекта – обучението на обучители. Но днес ще покажа анкетната карта, която получих:

Както виждате – на английски. Не я попълних. Смятам, че каквито и мотиви да изтъкват организаторите, не е приемливо.

 

Можете да споделите: