За безплатните обучения тази седмица Комисията за защита на личните данни все още не е обявила място на провеждане

На 16 септември Комисията за защита на личните данни съобщи, че е съорганизатор на „Кибер политики” – събитие, което ще се проведе на 11 октомври. До днес, 23 септември, обаче няма информация къде ще се проведат  обученията за малки и средни предприятия по проекта  SMEDATA.

Тази седмица трябва да се проведат първите две безплатни обучения по проект „Осигуряване на най-висока степен на защита на неприкосновеността на личния живот и личните данни, чрез иновативни инструменти за малки и средни предприятия и граждани – SMEDATA”, в който участва Комисията за защита на личните данни. Целта им е повишаване на осведомеността на представители на малки и средни предприятия, както и на юристи, които работят с малкия и среден бизнес, във връзка с новата правна рамка за защита на личните данни. Първите две обучения на сайта на SMEDATA са обявени за Благоевград –  на 26 септември и за Враца – на 27 септември, но няма час и място на провеждане.

В същото време комисията рекламира  от 16 септември събитието „Кибер политики”, което ще се проведе в София на 11 октомври и VIP билета му струва 200 лв., като включва всичко от билет от 50 лв., плюс запазено място близо до сцената, среща с организаторите, вход и консумация на напитки в официалното  афтърпарти в Planet Club и 10 GB място за децентрализирано съхранение от Infinite8.

Другият организатор на  „Кибер политики” е Международен правен център – ILAC. Очаква се на събитието да присъстват експерти в сферата на защитата на личните данни и дигиталните въпроси от България, Америка, Сингапур и редица други държави. В съобщението на КЗЛД се казва, че „представители на бизнеса и на частния сектор, ще обменят мисли и идеи по редица въпроси, пред които се изправяме всеки ден, работейки в един все по-виртуален свят. …Събитието е замислено като основа за създаване на Професионална общност на специалистите по дигитални въпроси (Digital matters experts community). Целта на общността е създаването на трайни връзки между всички участници, обмяна на идеи за законодателни и практически промени в областта на дигитализацията, които Общността периодично ще обобщава и за които ще дава гласност в обществото. В края на събитието измежду участниците ще бъдат избрани трима, които ще станат членове на Борда на Менторите на Общността.“

Можете да споделите: