Неделна разходка 33: Министерството на правосъдието вече има картинка за защитата на личните данни, сайтът на Btv прекръсти министрите

Всяка неделя разказвам за смешни истории, свързани със социалните мрежи, GDPR и сигурността на личните данни в интернет. Тази седмица ще отлича отново Министерството на правосъдието, а Btv си запазва твърдо мястото в класацията

На началната страница на Министерството на правосъдието се е появила следната картинка.

Поздравления, ведомството вече е научило за съществуването на GDPR, въпреки че в рубриките му регламентът все още не е отразен. Вече съм разказвала за това преди една година. Политиката за защита на личните данни на ведомството е обвита в мистерия, но за сметка на това трите имена на кандидатите за работа продължават да са достъпни.

Сега за Btv – на 15 август медията разказа за материала на The New York Times, че Русия е заподозряна за хакерската атака срещу НАП. На сайта на Btv пише, че изданието напомня, „че българският  външен министър Марин Младенов също е говорил в началото за външна намеса в атаката“.

 

Ето и оригинала:

В интерес на истината, когато прочетоха новината в ефир, беше цитирано вярно името на българския министър на вътрешните работи.

Можете да споделите: