Неделна разходка 25

Продължавам всяка неделя да разказвам за смешни истории, свързани със социалните мрежи, GDPR и сигурността на личните данни в интернет. Днешните смешки отново са от сайта на министерството на културата.

На 24 юни (понеделник) от 14 ч. в зала „Сцена 17” на 7 ет. в Министерството на културата ще се проведе информационен ден във връзка с декларациите за собственост, които медиите трябва да подадат по закон.

Всички присъстващи на информационния ден ще имат възможност да се запознаят подробно с начина на попълване на декларациите, както и да споделят какви трудности срещат при този процес. Експертите от ведомството ще дадат разяснения по измененията в Закона за задължително депозиране на печатни и други произведения и за обявяване на разпространителите и доставчиците на медийни услуги, както и по обнародваната Наредба № 1 от 8 май 2019 г. Според приетите през 2018 г. промени до 30 юни всяка година в Министерството на културата  трябва да бъдат подадени декларации с определено съдържание.

Припомняме, че информационен ден за задължителната регистрация за медиите се проведе по-рано през този месец в Бургас. Събитието послужи за подготвянето и на информационен материал, който е публикуван на сайта Министерството на културата.

Линковете са мои, а заглавието, стила на съобщението и използваните изрази „декларации с определено съдържание“ и „за задължителната регистрация“ няма да коментирам.

Предварително се извинявам на министерството, ако вината да не намеря въпросния информационен материал в сайта е моя. Но причината за това е, че в останалите дописки има линкове и те наистина приличат на информационни материали. Например това

И това

Но да се върнем на темата – министерството качи на сайта си актуалната версия на Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения и за обявяване на разпространителите и доставчиците на медийни услуги,  Наредбата вече е публикувана в Държавен вестник, в сайта за обществени обсъждания се появи таблицата с коментарите по направените предложения, изглежда всичко е наред.

Тук обаче смешките продължават.

Ако си спомняте, в моя коментар към наредбата отбелязах, че министерството няма длъжностно лице по защита на данните и ведомствена политика за поверителност.

Какво ми отговарят:

„…информацията за лицето е публикувана на интернет страницата на министерството.“

Сайтът няма какво да го коментирам:

До утре!

Можете да споделите: