Правата на субекта на данни в предизборни условия

Всеки ден преглеждам сайтовете на кандидатите за Европейския парламент, защото те имат задължение да спазват GDPR

В бюлетината за гласуване в изборите за членове на Европейския парламент ПП Герб е под номер 12. На сайта на партията има рубрика „Поверителност“, в която са публикувани Вътрешни правила за защита на личните данни в ПП ГЕРБ. В документа намирам интересен подход към предоставянето на информация.  В точка III. ПРАВА НА ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА се казва:

„/4/ Условията и реда за упражняване правата на субекта на данни, с изключение на правото на жалба до надзорния орган се съдържат Процедура за упражняване на права от субектите на данните /Приложение №13/.“ Търся въпросното приложение – явно е само за вътрешна употреба.

Пише за жалба до надзорния орган, но кой е този надзорен орган – не пише.

Продължавам със следващите в бюлетината – № 13  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ (ДА България и ДСБ).

На сайта на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ няма политика за защита на личните данни, но пише, че Движение Да България е администратор на лични данни.

Затова започвам да чета тяхната Декларация за поверителност (Политика за защита на личните данни). Всичко изглежда наред докато не стигам до израза  е-магазин, който първо реших, че е случайно попаднал в текста. След това видях, че се среща 7 пъти и то в изречения за дейността на партията, даже има цял раздел „Поръчка чрез нашия е-магазин“.

Нямам идея с какво търгува тази партия.

 

Купуването и продаване на гласове е престъпление!

Можете да споделите: