Намалява процентът на британските фирми, преживели кибератаки

Процентът на фирмите, преживели кибератаки, е намалял от 43% на 32%, съобщи британският министър по цифрови и творчески индустрии Марго Джеймс

Нарушенията в киберсигурността намаляват, показва публикуваното от британската правителство проучване. 32% от фирмите са идентифицирали кибератака през последните 12 месеца, в сравнение с 43% през предходната година.

Намалението се дължи отчасти на въвеждането на новия Закон за защита на данните и Общия регламент за защита на данните (GDPR). 30% от бизнеса и 36% от неправителствените организации са направили промени в своите политики и процеси в областта на киберсигурността в резултат на влизане в сила на GDPR през май 2018 г.

Заплахата от кибератаки остава много реална и широко разпространена в Обединеното кралство. Публикуваните данни също показват, че 48% от предприятията и 39% от неправителствените организации, които са били атакувани, са идентифицирали поне едно нарушение или атака всеки месец.

Киберсигурността става все по-приоритетен въпрос, особено за неправителствените организации. Тези организации, които дават на кибернетичната сигурност висок приоритет, са се увеличили до 75% през 2019 г. в сравнение с едва 53% през предходната година и сега са на същото ниво като предприятията.

Малките предприятия и неправителствените организации се призовават да се обръщат към Националния център за киберсигурност NCSC.

Организациите могат също така да повишат своите основни защити, като се включат в инициативата Cyber ​​Essentials.

Годишното изследване за нарушения в киберсигурността е част от Националната стратегия за киберсигурност на правителството, която осигурява £ 1,9 милиарда за пет години, за да направи Великобритания най-безопасното място за живеене и работа онлайн.

Можете да споделите: