Facebook с нови функции за управление на новините

За три дни Facebook  обяви нови инструменти за управление на новинарския поток, забрани стотици страници и профили от Индия и Пакистан, а Марк Зукърбърг сподели 4 идеи за регулиране на интернет.

В неделя Facebook отговори на въпроса „Защо виждам това?“ с нови възможности за управление на новините и рекламите.

Днес шефът на политиката за киберсигурност на Facebook Натаниел Глейхър съобщи, че се забранява дейността на 103 страници, групи и профили, свързани с координирано „неавтентично“ поведение във Facebook и Instagram като част от мрежа, която произхожда от Пакистан. Още около 900 Facebook фалшиви страници са спрени в Индия.

Преди това в събота изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг публикува четири идеи за регулиране на интернет. Наблюдателите обръщат внимание на призива на Зукърбърг за нова регулация в защитата на неприкосновеността на личния живот. Той призовава повече държави да приемат регулации като GDPR.

Новото законодателство според него трябва да защитава правото на всеки да избира как ще се използва неговата информацията като същевременно компаниите използват информацията за целите на безопасността и за предоставянето на услуги. Не трябва обаче да се изисква данни да се съхраняват на местно ниво, което би ги направило по-уязвими за неоправдан достъп. Общата глобална рамка ще гарантира, че всеки получава една и съща защита, смята Зукърбърг. Според него трябва да се допълнят темите, отворени от GDPR –  правила за това кога информацията може да се използва, за да служи на обществения интерес и как тя трябва да се прилага към нови технологии като изкуствения интелект.

Можете да споделите: