Facebook подобри настройките за местоположението в Android

Facebook обяви актуализация на контролите за местоположението на Android  като дава възможност за избор дали човек иска да предостави информация за местоположението, когато не използва приложението.

При включена „История на местоположенията“ (Location History), ще трябва да се запознаете с новите възможности за настройки.

Android и iOS са най-популярните мобилни операционни системи, но настройките им за местоположение работят по различен начин. Android предлага един ключ за включване / изключване за услугите за местоположение, така че можете да решите дали да споделите точното си местоположение с Facebook и други приложения. Но iOS предлага допълнителна опция, така че винаги можете да споделяте точното си местоположение само когато приложението е в употреба или никога. В резултат на това един от въпросите, които често се чуват от хората, които използват Facebook за Android…е дали Facebook ще получи тяхното местоположение дори когато не използват приложението, пише в съобщението на компанията.

За хората, които използват Facebook за iOS, нищо не се променя. Но те могат също да проверят техните настройки.

Можете да споделите: