Неделна разходка 6

Продължавам всяка неделя да разказвам за смешни истории, свързани със социалните мрежи,  GDPR и сигурността на личните данни в интернет.

Днес ще проверя какво се е променило в сайтовете, които посетих от началото на годината –  web.bgtoll.bg, и сайта на Българско национално радио.

В сайта за продажба на винетки все още няма информация за защитата на личните данни и условия за ползване, но пък е съкратен текстът за деклариране на  съгласие  за получаване на „…актове за установяване на административни нарушения, наказателни постановления и електронни фишове.“

Като кликна върху „условия за ползване“ се връщам на сайта с указания за закупуване на електронни винетки чрез банков превод от юридически лица. И там …изненада – текстът за актовете и електронните фишове си стои:

 

Сега да видим сайта на БНР, чиито рубрики през миналата седмица ме препращаха към различни реклами. През седмицата Теленор съобщи, че сайт иска от негово име попълване на лични данни. А1 нищо не съобщи, на вижте къде ме изпрати сайта на БНР:

Можете да споделите: