Ирландският регулатор проверява Facebook заради бъг, споделил непубликувани снимки

В съобщение до програмистите, а не до медиите, Facebook съобщи, че е открит проблем, който може да е засегнал около 6,8 милиона души.

Ирландският регулатор съобщи в петък, че има разследване на Facebook Inc заради бъг, който е позволил достъп до лични снимки на около 6,8 милиона потребители.

Ирландската комисия по защита на данните е регулаторът на Facebook в Европейския съюз.

Компанията каза, че е решила проблема, но той може да е засегнал около 1500 приложения на 876 разработчика. Приложения на трети страни може да са получили достъп до лични снимки в продължение на 12 дни от 13 до 25 септември. Facebook обикновено предоставя на такива приложения само достъп до снимки, споделени в хронологията на потребителя, но проблемът е дал на разработчиците достъп до други снимки, включително такива, които са качени, но не са публикувани, и такива, споделени на Marketplace и Facebook Stories.

Потребителите, които може да са били засегнати, ще бъдат уведомени от Facebook . Известието ще ги насочи към връзка в Помощния център, където ще могат да видят дали са използвали  компрометирани приложения.

Можете да споделите: