Facebook: Definers …we ended our contract with last night

Defenders Public Affairs са написали десетки статии, критикуващи Google и Apple за техните бизнес практики, докато са имали договор с Facebook. Компанията прокарва идеята, че Джордж Сорос стои зад нарастващото движение срещу Facebook през 2017 г., съобщи CNBC.

Всички тези още няколко скандални разкрития публикува New York Times.

В статията се разказва за яростната реплика на главния оперативен директор на Facebook Шерил Сандберг към бившия шеф по сигурността Алекс Стамос

„- Ти ни хвърли под автобуса! – извика тя към господин Стамос…“

Facebook обяви, че са прекратила връзката си с PR агенцията и че New York Times погрешно предполага, че някога искали от агенцията да плаща или да пише статии от името на Фейсбук или да разпространява невярна информация.

Разследването на New York Times обаче се базира на разговори с повече от 50 души – настоящи и бивши шефове Facebook, държавни чиновници и депутати.

Вестникът напомня, че в реч на Световния икономически форум през януари Сорос атакува Facebook и Google.

„Една сутрин в края на лятото работниците поставиха непрозрачна контактна хартия върху прозорците на конферентна зала във вашингтонския офис на Facebook. Не след дълго, пред вратата беше поставен охранител. Беше необичайна гледка: Facebook се гордееше с отворени офисни планове и прозрачни конферентни зали със стъклени стени…, се казва в разследването

Можете да споделите: