Глоба от £500 000 за Facebook в Лондон, киберсигурност, роботи и изкуствен интелект в София

Службата на британския комисар по информацията (ICO) наложи глоба от £500 000 за сериозни нарушения на неприкосновеността на данните от страна на Facebook още през 2007 г.

Наказателното постановление

Комисар Елизабет Денъм заяви, че Facebook не успява да защити в достатъчна степен поверителността на своите потребители преди, по време и след незаконната обработка на техните лични данни. Глобата неизбежно би била значително по-висока според GDPR.

Изявление на Елизабет Денъм тук.

Последният ден от Международната конференция на органите по защита на личните данни и неприкосновеността в София бе посветен на представяне на проектите, финансирани от ЕС, като инструмент за партньорство и защита на данните с лектор Христо Аламинов от Комисията за защита на личните данни

Съпътстващото събитие бе посещение на Лаборатория „Изкуствен интелект и CAD системи“ и Лаборатория по киберсигурност в София Тех Парк.

Зад шефа на Лабораторията по киберсигурност се вижда мониторът със сайтовете на държавната администрация, които се следят за кибератаки. Помолих го експертите от лабораторията по-често да гостуват на българските телевизии, за да обясняват на населението за какво става дума.

В  Лаборатория „Изкуствен интелект и CAD системи“  видяхме как се тестват реклами чрез мозъчна активност и как може да се пише с очи.

Роботите в лабораторията са подходящи както за индустрията, така и могат да танцуват и да разпознават котка и куче.

На 31 октомври стартиращи компании са добре дошли в Лабораторията по киберсигурност, а на 17 ноември в  Лаборатория „Изкуствен интелект и CAD системи“ деца и възрастни ще могат да видят управление на робот с мисъл и много други интересни неща. За подробности https://www.facebook.com/aicadlab/

 

Можете да споделите: