Тим Кук вкара конференцията за неприкосновеността в световните новини

Водеща новина за световните медии днес стана изказването на Тим Кук, главен изпълнителен директор на Apple Inc., по време на Международната конференция на органите по защита на личните данни и неприкосновеността.

Изказването му се предаваше на живо и в София.

Той формулира четири принципа, спазването на които защитава поверителността като основно човешко право: отношението на компаниите към данните за клиентите, потребителите винаги трябва да знаят какви техни данни се събират за какво се събират, данните принадлежат на потребителите и компаниите трябва да улесняват хората да се възползват от правата си, сигурността на данните на всеки е в основата на всички права.

В София днес имаше две съпътстващи събития: „Първите пет месеца на GDPR“, организирано от OneTrust и „GDPR – въпроси и отговори“, организирано от Комсията за защита на личните данни.

Лектори на първото събитие бяха Линда Тиелова, съветник по защита на данните, OneTrust; Пламен Ангелов, директор на дирекция „Нормативна дейност и международно сътрудничество“, Комисия за защита на личните данни; Диана Караиванова, CIPP/E, ръководител на екипа по съответствие,  UnitedLex Corporation / Marshall Denning.

Във второто съпътстващо събитие днес участваха Десислава Тошкова-Николова, главен секретар, Комисия за защита на личните данни; Мария Рангелова, длъжностно лице по защита на данните, Министерство на вътрешните работи; адв. Десислава Кръстева, член  на Центъра по право на информационните и комуникационните технологии, Фондация „Право и интернет“.

Можете да споделите: