Свържете се със своята банка, ако сте купували билети за концерти от Ticketmaster след септември 2017 г.

Компанията за продажба на билети за събития, призна, че е претърпяла нарушение на сигурността, може да са застрашени и данните на чуждестранни клиенти, които са закупили или са се опитали да закупят билети между септември 2017 г. и 23 юни 2018 г.

На 27 юни Ticketmaster, една от най-големите компании за продажба на билети за събития, призна, че е претърпяла нарушение на сигурността.  Информацията, която може да е била компрометирана, включва имена, адрес, имейл адреси, телефонни номера, данни за плащане и данни за влизане в Ticketmaster. Пробивът в сигурността, според компанията, е установен на 23 юни, но в интернет банки твърдят, че са засечени оплаквания от клиенти за неразрешени плащания още през април.

Ticketmaster обяви уебсайт за проблема, за да отговори на въпросите на клиентите си. Тя им предлага и безплатна 12-месечна услуга за мониторинг на самоличността.

Според Ticketmaster нарушението в сигурността вероятно е засегнало клиенти на Обединеното кралство, които са закупили или са се опитали да закупят билети между февруари и 23 юни 2018 г.

Предполага се, че може да са застрашени и данните на чуждестранни клиенти, които са закупили или са се опитали да закупят билети между септември 2017 г. и 23 юни 2018 г.

Компанията обяви, че клиентите в Северна Америка не са засегнати.

Други сайтове, които може да са компрометирани, са Ticketmaster International, Ticketmaster UK, GETMEIN! и уебсайтове на TicketWeb.

Говорител на Комисаря по защита на данните ICO, заяви днес, 29 юни, че според датата на инцидента проверката ще се извършва или по закона за защита на данните от 1998 г., или по новия закон от май тази година.

На 28 юни Националният център за киберсигурност в Обединеното кралство излезе със съобщение по случая.

Можете да споделите: