Още две банки в България предлагат плащания чрез Google Pay

Услугата вече е достъпна за клиентите на Банка ДСК, а от миналия месец – на Централна Кооперативна Банка

Вчера Банка ДСК съобщи, че клиентите й могат да се регистрират в Google Pay:

„От днес всички клиенти на Банка ДСК със смарт устройства с операционна система Android (Lollipop 5.0 или по-висока) могат да регистрират своите дебитни и кредитни карти в Google Pay. Така те получават възможност да плащат безконтактно чрез своя телефон, таблет или смарт часовник на всички ПОС терминали в страната и чужбина, да купуват приложения за Android, да пазаруват при онлайн търговци, които приемат Google Pay, както и да теглят пари на банкомати с безконтактна функционалност.

Google Pay е една от най-масово използваните услуги, която позволява мобилни разплащания и предоставя сигурен начин за съхранение на дебитни, кредитни и друг вид небанкови карти (карти за отстъпки, карти за лоялност, бордни карти и др.) На практика Google Pay превръща мобилното устройство на клиента в платежен инструмент, чрез който лесно, бързо и удобно може да заплати своите покупки на всеки ПОС терминал в страната или чужбина.

Най-лесно потребителите могат да добавят картите си в Google Pay през приложението за мобилно банкиране на Банка ДСК – DSK Smart, като  изпълнят следните стъпки:

 • да влязат в DSK Smart, като предварително се уверят, че разполагат с последната версия на приложението;
 • да отидат в  меню „Карти“;
 • да добавят желаната карта чрез бутона „Добавяне към G Pay“;
 • да се съгласят с условията за ползване на Google Pay и с условията на Банка ДСК;
 • да получат потвърждение за успешна регистрация.

С най-новата услуга на Банка ДСК клиентите й могат да се възползват от удобството и сигурността на плащанията чрез Gооgle Pay и да елиминират до голяма степен рисковете, свързани с разплащанията директно с банкова карта или чрез пари в брой.“

През август писах, че ОББ започва предлагането на Google Pay за своите клиенти, а Fibank се похвали още през април

Централна Кооперативна Банка въведе плащане с Google Pay за своите клиенти, стана известно на 21 септември.

„След като внедри електронния портфейл Apple Pay за клиентите си, сега Централна Кооперативна Банка разшири още повече портфолиото си от услуги, за да предложи на картодържателите си още един удобен и сигурен начин за дигитално плащане. От 21 септември клиентите на ЦКБ с дебитни и кредитни карти Mastercard вече могат да използват и Google Pay за дигитални плащания, направени безконтактно чрез мобилните си телефони.

Google Pay е един от най-сигурните методи за бързи плащания с карта в търговски обекти, ресторанти, градски транспорт, банкомати и навсякъде, където се приемат безконтактни плащания. Безопасността на трансакциите се осигуряват чрез кодиране и поредица нива на сигурност, като всички разплащания се потвърждават чрез използване на ПИН код, пръстов отпечатък или лицево разпознаване.

Всеки клиент на ЦКБ, който разполага с кредитна или дебитна карта Mastercard и иска да използва новата услуга, трябва да регистрира картата си през мобилното приложение CCB Mobile към Google Pay и да следва указанията. За използване на Google Pay е необходимо мобилното устройството да притежава активирана NFC функция, инсталирани  Google Play services, както и операционна система Android, версия Lollipop 5.0 или по-висока.

Повече подробности за новата удобна и сигурна услуга за дигитални плащания на ЦКБ ще откриете на ccbank.bg, както и в социалните мрежи на банката във Facebook и Linkedin.

Внедряването на Apple pay и Google pay за притежателите на дебитни и кредитни карти Mastercard е част от стремежа и политиката на ЦКБ да работи в посока имплементиране на най-надеждните, сигурни и иновативни методи за разплащане, осигурявайки удобство на клиентите си, следвайки мотото си – „Важният си ти“.

Google Pay

Google Pay е още една възможност да плащате през Вашия телефон с издадена от ЦКБ дебитна или кредитна карта Mastercard, след добавянето ѝ в приложението. Регистрирането към Google Pay на практика е дигитализиране на картата и Ви дава възможност да извършвате плащания с нея посредством мобилното си устройство.

Какво представлява Google Pay?

Google Pay е сигурен метод за бързи плащания с Вашата карта в търговски обекти, ресторанти, градски транспорт, банкомати и навсякъде, където се приемат безконтактни плащания;
Приложение за добавяне, зареждане и използване на карти за лоялност, ваучери и различни награди.

Личната Ви информация и плащания са защитени и остават лични

 • Google осигурява безопасността на Вашите плащания чрез кодиране и поредица нива на сигурност;
 • Всички плащания с карти се потвърждават чрез използване на ПИН код, пръстов отпечатък или лицево разпознаване;
 • Номерът на Вашата карта никога не се появява на устройството и не е свързан с номера на Вашата картова сметка.

Какво е необходимо, за да добавите карта към Google Pay?

 • Карта Mastercard, издадена от ЦКБ;
 • Устройство с операционна система Android, версия Lollipop 5.0 или по-висока и инсталирани на устройството Google Play services;
 • Последната версия на CCB Mobile.

Как да добавите Вашата карта към Google Pay?

 1. Отворете приложението CCB Mobile.
 2. Влезте в меню „Карти“.
 3. Натиснете бутон , намиращ се под картата, която сте избрали да добавите, и следвайте инструкциите.
 4. В края на процеса по добавяне ще получите съобщение потвърждаващо, че картата Ви може да се използва за плащане с Google Pay.

В мрежата на pay.google.com можете да настроите Google Pay през настолен компютър или лаптоп.

Как да плащате чрез Google Pay?

С Google Pay може да плащате във всички обекти, които са оборудвани с ПОС устройства приемащи безконтактни плащания – магазини, бензиностанции, ресторанти и много други,  навсякъде, в страната и чужбина, където видите съответните за това знаци:

За да плащате с Google Pay е необходимо устройството Ви да притежава NFC функция и тя да е активирана.

Можете да споделите: