САЩ дава до 10 милиона долара за информация за кибер атаките срещу критична инфраструктура

Програмата на Държавния департамент за правосъдие Rewards for Justice вече е платила 200 млн. долара на повече от 100 души от целия свят за информация

„Програмата на Държавния департамент на САЩ за правосъдие (RFJ), която се администрира от Службата за дипломатическа сигурност, предлага награда до 10 милиона долара за информация, водеща до идентифициране или местонахождение на всяко лице, което, докато действа по указание или под контрола на чуждестранно правителство, участва в злонамерени кибер дейности срещу критична инфраструктура на САЩ в нарушение на Закона за компютърните измами и злоупотреби (CFAA).

Някои злонамерени кибер операции, насочени към критична инфраструктура на САЩ, могат да нарушат CFAA. Нарушенията на устава могат да включват предаване на заплахи за изнудване като част от рансъмуер атаки; умишлен неоторизиран достъп до компютър или превишаване на разрешения достъп и по този начин получаване на информация от всеки защитен компютър; и съзнателно причиняване на предаване на програма, информация, код или команда и в резултат на такова поведение умишлено причиняване на щети без разрешение на защитен компютър. Защитените компютри включват не само компютърните системи на правителството и финансовите институции на САЩ, но и тези, използвани или засягащи междудържавната или чуждестранната търговия или комуникация.

Съразмерно със сериозността, с която гледаме на тези кибер заплахи, програмата Rewards for Justice създаде Dark Web (Tor-based) tips-reporting канал, за да защити безопасността и сигурността на потенциалните източници. Програмата RFJ работи и с междуведомствени партньори, за да позволи бърза обработка на информация, както и евентуално преместване и изплащане на награди към източници. Плащанията на награди могат да включват плащания в криптовалута.

Повече информация за тази оферта за награда се намира на уебсайта Rewards for Justice на адрес  www.rewardsforjustice.net  . Препоръчваме на всеки, който разполага с информация за злонамерена кибер активност, извършена срещу критична инфраструктура на САЩ в нарушение на CFAA от участници под ръководството или под контрола на чуждестранно правителство, да се свърже с офиса на Rewards for Justice чрез Tor-based комуникационен канал на адрес: he5dybnt7sr6cm32xt77pazmtm65flqy6irivtflruqfc5ep7eiodiad.onion (нужен е Tor browser).

От създаването си през 1984 г. програмата е изплатила над 200 милиона долара на повече от 100 души по целия свят, които са предоставили информация, която е помогнала за предотвратяване на тероризма, изправяне на терористични лидери под съд и разрешаване на заплахи за националната сигурност на САЩ.“

Можете да споделите: