Вече не ми харесва новият сайт на НАП

От вчера се чудя какво ми липсва от началната страница и най-накрая се сетих

От началната страница на сайта на НАП изчезна банерът, който водеше към сайта за проверка за изтеклите лични данни. Сигурно е бодял очите на ръководството. Не мога да намеря и законово задължение да го държат там. Но пък и нямат основание да го махнат. Не са изтекли две години от 15.07.2019 година.

Засега можете да използвате линка от стария сайт на НАП, все още е достъпен, както и банера в моята страница. Докато го отрежат.

Решавам да си обнова клиентския софтуер, както ме съветват от вчера:

Публикувана е нова версия 13.02 на клиентския софтуер за генериране на данни за декларации образец № 1, образец № 3 и образец № 6 и справките по чл. 73, ал. 1 и ал. 6 от ЗДДФЛ

07 Април 2021

В сайта на НАП е публикувана нова версия 13.02 на Клиентския софтуер за генериране на данни за декларации образец № 1, образец № 3 и образец № 6 и справките по чл. 73, ал. 1 и ал. 6 от ЗДДФЛ за доходи, изплатени след 31.12.2018 г.

Новото във версията е:

Отстранени са грешки от предходната версия.

Това е текстът от стария сайт. В новия има правописна грешка и митична рубрика:

Публикувана е версия 13.02 на клиентския софтуер декларации образец № 1, 3 и образец № 6 и справките по чл. 73, ал. 1 и ал. 6 от ЗДДФЛ

В сайта на НАП е публикувана нова версия 13.02 на клиентския софтуер за генериране на данни за декларации образец № 1, образец № 3 и образец № 6 и справките по чл. 73, ал. 1 и ал. 6 от ЗДДФЛ за доходи, изплатени след 31.12.2018 г.

Новото във версията е: отстранени са грешки от предходната версия.

Рубрика „Програмни продукти за обхващане на данни от декларация обр. № 1, обр. №3, обр. № 6 и генериране на данни за плащания от осигурителните каси“

Не знам къде се е преместила старата рубрика Програмни продукти, но не я намирам на пръв поглед,  откривам я в Меню.  Излиза и след като се въведе в търсачката.

Изчитам инструкцията, чувствам се пълен идиот и правя опит да се актуализирам.

Следва изненада – файлът е със сбъркано име и не ще да тръгне.

Оправям името на файла, но отново греда

 

Да обясня – проблемът не е в моя компютър, нито във вашия, хората, на които се показва това съобщение.

Всеки път успявам с актуализацията, когато сменят името на организацията. Дотогава ще подавам на хартия.

Честит нов сайт, честит нов портал!

Можете да споделите: