Неделна разходка 48:  Наистина ли има смисъл в публикуването на PR текстове?

Всяка година преди Коледа жанрът се разпространява дифузно по медиите, но не мога да намеря информация колко е ефективен

Последният пример за PR текст е от сайта на Банка ДСК. Нямам представа какъв е смисълът от неговото публикуване – няма информационен повод, авторът е анонимна жена, която има доста глупави тези. Например, че или чакаш на опашка, или плащаш през ДСК Директ.

Аз лично не искам и да чуя за него, не че ползваното от мен приложение е върхът. Разпечатка от ДСК Директ не се признава от застраховател, с който банката работи – за да потвърдя получаването на сума искат от мен да посетя офис на банката, да се подпише служител, да сложи печат и да платя 10 лева. Какъв е проблемът да платя 10 лева и без да ходя до офис? Или може би тогава ще попитам защо тази услуга струва 10 лева? Или защо не се признава разпечатка или снимка на екрана?

ДСК Директ е особено изнервящ, когато ти потрябва някаква справка за минал период – обикновено не е достъпна, така пак трябва да ходиш до офис и да си платиш. Виждате ли проблем?

Прочетете текста до края му. Който от приятелите ми във Фейсбук успее, ще го черпя кафе. Може ли да събуди любопитствата към услугата? Едва ли. Дали можеше да се напише по-добре? Категорично. Познавам поне двама души в София, които можеха да разкажат забавна и интересна история и предизвикат интерес към продукта. Как се мери ефекта от подобен текст? Повишаване на потребителите на услугата, може би? Дали има анкета откъде новите клиенти са разбрали за ДСК Директ? Дали има отзиви за разбирането на текста от различни групи потребители? И въобще, към кого е насочен този текст? Спирам. Четете…

Управлявай средствата си с ДСК Директ

Без да напускаш уюта на дома си*
Случвало ли Ви се е да изпаднете в недоумение – защо, когато има готово решение за даден проблем, някои хора отказват да се възползват от него? Ето така се чувствам всеки път, когато някой приятел отказва да плати битовите си сметки или да преведе пари през електронното банкиране, вместо да се разхожда и да си губи времето в чакане по опашки.
Е, напоследък все по-често чувам как мои близки и познати недоволстват от това, че им се налага да чакат навън, за да си платят сметките за ток, вода, парно, телевизия и интернет. А всъщност всичките им неудобства биха могли да изчезнат с едно лесно и простичко решение – интернет банкирането на Банка ДСК – ДСК Директ. Докато се наслаждава на последните ноемврийски слънчеви лъчи, всеки може да плати сметките си за има-няма 5 минути само с няколко клика. Нито ще чака на опашка, нито ще се съобразява с почивките на гишетата. Защото не знам за Вас, но аз винаги уцелвам точно времето, в което касиерите си отдъхват.
Интернет банкирането на Банка ДСК няма работно време
От личен опит споделям, че предимствата на дигиталните банкови услуги отдавна са много повече от тези на традиционните – в банковите клонове. С ползването на електронните услуги на Банка ДСК спестяваш средства, поради по-ниските такси. Не се съобразяваш с работното време на офисите и използваш услугите по всяко време, бързо, лесно и удобно.
С ДСК Директ можеш да управляваш финансите си дистанционно, особено сега, когато е необходимо да спазваме физическа дистанция. Интернет банкирането на Банка ДСК е разработено спрямо потребителските нужди, а функционалностите на приложението се обновяват непрекъснато и следват логиката на поведението ни, докато сме онлайн. Можем да го персонализираме така, както на нас ни харесва. На началния екран можем да си сложим бързи връзки към услугите, които ползваме най-често, например – опцията за плащане на битови сметки или валутните курсове, ако следим форекс търговията.
ДСК Директ пести време с много полезни функции
В едно домакинство винаги има задължения, които се плащат ежемесечно или за някакъв друг период. За да си спестиш допълнително минути, винаги можеш да създадеш готова бланка или да си запазиш получател, така че следващия път директно да избереш плащането или получателя от вече потвърдения списък. Нещо повече, можеш директно да зададеш автоматично плащане на битовите си сметки, а когато включиш и SMS известията за движенията по сметката ти, да получиш съобщение всеки път, когато директно е погасена сметката за тока, например.

Следиш наличностите по сметките си в реално време

От години вече не натискам бутона „Да“, когато тегля пари и на банкомата ми се визуализира въпросът дали искам бележка. И това е така, защото тя вече не ми е необходима – лесно, бързо и без такси проверявам наличностите и движенията по разплащателната ми сметка направо през ДСК Директ. Това, лично за мен, е едно от най-големите удобства на интернет банкирането на Банка ДСК. А като го съчетая и с SMS известията, които получавам, когато постъпват пари или превеждам средства, както и когато пазарувам с дебитната си карта, съм сигурна, че всичко е под контрол.
Заделяш средства със спестовна компонента
Като представител на нежния пол винаги ми е било изключително трудно да „заделя някой лев за черни дни“, както са ме учили родителите ми. Откакто използвам интернет банкирането на Банка ДСК обаче и това се промени. Със спестовната компонента, която е в допълнение към основната разплащателна сметка в ДСК Директ, мога лесно да прехвърлям средства, които да спестя, и естествено да си ги върна отново по сметката, в случай на нужда. И всичко това става за секунди и най-вече – без такси.
Управляваш дистанционно банковите си карти
Като активен онлайн шопинг маниак, мога да Ви уверя, че поредното голямо удобство на интернет банкирането е, че през ДСК Директ можеш да си погасиш кредитната карта навреме, бързо и в рамките на гратисния период. А както е казал Мечо Пух, колкото повече, толкова повече. През онлайн платформата на Банка ДСК можеш да подадеш и заявление за издаване на нова кредитна, дебитна или виртуална карта, както и да поискаш преиздаването им. Освен това, ако изгубиш картата си или някой я открадне, през ДСК Директ можеш временно да я блокираш, както и в последствие да я активираш.
Онлайн можеш да промениш и лимитите по картите си за плащане на ПОС терминал при търговец и теглене на пари от банкомат, да заявиш телефонен номер за получаване на 3D парола за безопасно пазаруване в интернет. През ДСК Директ много лесно, с няколко клика и без такси, можеш да заредиш и виртуалната си карта, едно специално предложение на Банка ДСК за сигурно онлайн пазаруване.

Да! Таксите са по-ниски от тези в банков офис
И най-важното – таксите за всички операции, извършвани чрез онлайн банкирането ДСК Директ, са много по-ниски от тези, които се заплащат в офис на банката.
*Материалът е публикуван в www.dir.bg  

Можете да споделите: