До втори ноември се гласува в конкурса Сайт на годината

Банка ДСК участва със сайта си, според който долината е Силиконова и с мобилното приложение, прочуло се с Kole Poluchi li?

Организаторите на конкурса публикуваха днес съобщение със заглавие Как протича гласуването в Сайт на годината 2020?:

„Както знаете оценяването от жури и публика в тазгодишния конкурс Сайт на годината стартира в 12.00 ч на 12.10.2020 и ще продължи до 22.00 ч на 02.11.2020 г.

Как гласува журито?

Журито гласува изцяло онлайн. На Етап 0 журито премина през всички проекти и декларира обвързаност. Всеки проект, с който е обвързан даден журиращ определя и категориите, в които той ще гласува, за да няма конфликт на интереси.

На Етап 1 журито гласува за номинации като преглежда цели категории (1 до 4 такива, в зависимост от декларираните обвързаности). Всеки проект се оценява по 10-то бална система и всеки журиращ оставя за всеки проект коментар, което е най-ценната част от участието в Конкурса. Всички оценени проекти се листват и претеглят и получилите най-висок бал 5 проекта се считат за номинирани и минават на финалния етап.

На Етап 2 журито гласува за победители, като класира 5-те сайта във всяка категория на 1-во, 2-ро и 3-то място. Така се формират победителите.

Допълнително за специална оценка за правна съвместимост всеки сайт получава бонус оценка.

Как гласува публиката?

Публиката гласува изцяло онлайн – от сайта на конкурса. Всеки е поканен да даде гласа си в една, повече или всички категории – по преценка. Гласът се брои за реален при потвърждение на мейла, който се изпраща след гласуването.  Всеки кандидат е свободен да покани своите фенове, приятели, клиенти да гласуват за него. Може да агитира за това през сайта си, социалните си канали, мейлинги и други. Важно е да се спазва изискването това да са реални гласове – да се потвърждава мейла и да не се използват ботове и други автоматизирани методи. Нашата система прихваща подобни казуси и игнорира подобни гласове.

На 10 ноември ще е церемонията по награждаване, като тази година тя ще е изцяло онлайн поради пандемичната обстановка. Тогава ще станат ясни и победителите.

След края на церемонията онлайн ще са видими броят гласове от публиката за всеки проект, както и средната оценка на журито.

Всеки собственик на участвал проект ще получи в мейл коментарите от журито и детайлната оценка от журито.

На всички участници желаем успех!“

Като участник в проект, награден на конкурса не мога да се въздържа от коментар на друго заглавие от днес: Банка ДСК с две номинации в конкурса „Сайт на годината“:

Корпоративният сайт на Банка ДСК и приложението ни за мобилно банкиране – DSK Smart са номинирани в конкурса „Сайт на годината“. Можете да дадете своя глас и да ни подкрепите в категориите „Фирмен сайт“ и “Mobile app” тук

Гласуването на жури и публика продължава до 2 ноември.

„Сайт на годината“ се организира от „Фондация за активно развитие на уеб“. Целта на конкурса е да представи високото нивото на уеб разработката и онлайн присъствието в България.“

Ето и постиженията на Банка ДСК от тази година:

Силиконова долина:

Kole Poluchi li:

Можете да споделите: