Facebook представи стаи за разговори между 50 души

Можете да поканите на срещата хора, дори те да нямат профил в социалната мрежа

Facebook представи на 24 април Messenger Rooms – нова услуга за видеоразговори. В стаите ще може да има до 50 души без ограничение във времето.

Когато сте поканени в стая, можете да се присъедините от телефона или компютъра си – няма нужда да изтегляте нещо. Ако имате приложението Messenger, можете да играете с AR ефекти като заешки уши.

Когато създавате стая, вие избирате кой да я вижда и да се присъединява към нея. Можете да премахнете хората от разговора и да заключите стая, ако не искате някой друг да влиза.

Скоро ще могат да се създават стаи и от Instagram Direct, WhatsApp и Portal. Лицето, което създава стаята, контролира настройките за това кой може да се присъедини, колко лесно е да се намери стая и дали да активирате или споделите връзка. Настройките за поверителност по подразбиране са проектирани така, че да съответстват на това, което бихте очаквали за създаването на стая. Например стаите, които се създават чрез Facebook група, са отворени по подразбиране за членове на тази група.

  • Заключване: Стаите могат да бъдат заключени или отключени, след като разговорът започне. Ако една стая е заключена, никой друг не може да се присъедини, освен администратор на група за стаи, създадени чрез група.
  • Премахване на участник: Създателят на стаята може да премахне всички нежелани участници. Ако създателят на стаята премахне някого от обаждането или напусне, стаята ще се заключи автоматично и създателят на стаята трябва да отключи разговора, за да се присъединят други.
  • Напускане : Ако във всеки момент се почувствате несигурни в стая, можете да напуснете. Това, че една стая е заключена, не означава, че трябва да останете.
  • Отчитане: Можете да подадете сигнал за име на стая или да изпратите отзиви за стая, ако смятате, че е нарушила нашите стандарти на Общността. Но тъй като ние не гледаме или слушаме вашите аудио или видео разговори, важно е да знаем, че докладването  и обратната връзка няма да включват аудио или видео от стаята.
  • Блокиране: Можете да блокирате някой във Facebook или Messenger, който може да ви притеснява и ние няма да го информираме. Когато някой, когото сте блокирали, влезе във Facebook или Messenger, той няма да може да се присъедини към стая, в която сте.

Кой вижда моята информация и активност?

Независимо от това дали използвате стаи чрез вашия Facebook акаунт или се присъединявате като гост, ние не гледаме или слушаме вашите аудио или видео разговори.

Когато се присъедините към стая чрез Facebook или Messenger,  участниците, с които не сте приятели във Facebook, ще могат да виждат и чуват всичко, което казвате или споделяте в стаята, но те няма да получат по-голям достъп до вашия профил или информация до други части на Facebook. Те ще могат да виждат само информация, която иначе биха могли да видят, като например вашето име и публична информация в профила във Facebook, какво сте публикували публично или съдържание в група, в която и двамата сте се присъединили.

Ако не сте влезли във Facebook, ограничаваме информацията, която искаме да предоставите, когато се присъедините към стая. Искаме име, което ще бъде показано, за да помогне на други гости и създателя на стаята да ви идентифицират в разговор.

Можете да споделите: