Време е да прегледате настройките на поверителността на Facebook

Новите менюта улесняват корекциите кой може да вижда ваши стари и нови публикации, както и видимостта на профила ви за търсачките

Искате ли търсачките извън Facebook да имат връзка към профила ви? Когато тази настройка е включена, търсачките може да препращат връзка към профила ви в резултатите си. Когато тази настройка е изключена, търсачките ще спрат да препращат към профила ви, но е възможно това да отнеме време. Профилът ви все още може да бъде открит във Facebook, ако някой потърси името ви.

Това са въпросите, на които можете да си отговорите, след като вчера Facebook публикува  списъка с актуализациите на проверката за поверителност.

Настройването на поверителност във Facebook е важно занимание, което трябва да се извършва периодично. От социалната мрежа предлагат 4 теми в помощ на повишаване на сигурността и контрола върху всеки профил – кой може да види какво споделяте и как се използва вашата информация.

Кой може да види какво споделяте, ще ви помогне да прегледате кой може да вижда профилната ви информация, телефонния ви номер и имейл адреса, както и вашите публикации.

Когато публикувате, обърнете внимание на кого позволявате на вижда текста или снимката – по подразбиране е зададен режимът от ваша предходна публикация. Дори да промените аудиторията от публична на приятели, всеки, отбелязан в тези публикации, както и неговите приятели, може да продължи да ги вижда.

Как да запазите профила си в безопасност ще ви помогне да засилите сигурността на профила си, като зададете по-силна парола и включите сигнали за влизане.

Как хората могат да ви намерят във Facebook, ще ви позволи да преглеждате начините, по които хората могат да ви потърсят във Facebook и кой може да ви изпраща покани за приятелство.

Настройките ви за данни във Facebook ще ви позволят да преглеждате информацията, която споделяте с приложения, в които сте влезли с профила си във Facebook. Можете също да премахнете приложенията, които вече не използвате.

Инструментът за проверка на поверителността се използва от 2014 г., а новата версия се разпространява в световен мащаб тази седмица.

Можете да споделите: