КЗЛД открива „Приемна за администратори на лични данни и граждани” на 28 януари

Ще отбележим във вторник Деня за защита на личните данни за 14-ти път

Празникът е иницииран от Съвета на Европа.

Комисията за защита на личните данни съобщи, че за 14-ти пореден път ще отбележи Деня за защита на личните данни с редица събития и инициативи.

28 януари е Ден за защита на личните данни. Възникнал като „европейски”, тъй като идеята за отбелязването му е инициирана от Съвета на Европа, понастоящем той се чества в много страни в целия свят. Основната цел на това честване е повишаване на информираността и насърчаване на инициативите и добрите практики за разбиране правата, правилата, рисковете и гаранциите, свързани с обработването и защитата на личните данни.

От 11:00 до 12:30 часа, в зала „Заседателна” на КЗЛД се открива „Приемна за администратори на лични данни и граждани”, в която експерти ще приемат посетителите и ще отговарят на въпросите им.

Тъй като една от основните задачи на Комисията е да насърчава осведомеността и да формира на национално ниво ценностите на гражданите в областта на защитата на личните данни, както и по повод празника, КЗЛД издава информационна брошура относно правните основания за законосъобразно обработване на лични данни. Едновременно с това стартира анкета, насочена към длъжностните лица по защита на данните в публичния сектор. По повод на Деня за защита на личните данни ще бъде представено и мобилното приложение „GDPR в твоя джоб”.

Всеки ден обръщайте специално внимание на безопасността на Вашите лични данни! 

КЗЛД е на адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, GPS координати: N 42.668839    E 23.377495

Миналата година на 28 януари посетителите бяха само 12 души.

Можете да споделите: