#GoogleDown тръгна от Балканите и достигна Великобритания и Япония

Хаштагът обиколи света и припомни на милиони ползватели на мрежата живота преди Google. Компанията отчита силна година при въвеждане на  нови услуги за защита на неприкосновеността

Twitter днес приюти коментарите за недостъпните услуги на Google. С хаштаг GoogleDown се разпространи новината първо за недостъпна поща на Балканите, а след това и за неработещи карти в Австралия.

В този час потребители споделят, че услугите на You Tube и  Chrome вече работят.

Вицепрезидентът на Google по въпросите на поверителността Рахул Рой-Чоудхъри публикува подробен обзор на свършеното през годината по въпросите на неприкосновеността. Той написа в блога на компанията, че близо 20 милиона души по целия свят посещават ежедневно своя акаунт в Google, където могат да контролират настройките за сигурност, поверителност и реклами. Той припомня за оповестената на 2 октомври възможност за проверка на паролата, която автоматично съобщава за дали е компрометирана и предлага персонализирана помощ – един от четирима американци използва лесни пароли – като Abc123, Password1111 и P @ ssw0rd. Шестдесет и шест процента от американците признават, че използват една и съща слаба парола в множество сайтове, което прави всички тези акаунти уязвими.

Вицепрезидентът на Google припомня и новите инструменти, които улесняват контрола върху това каква информация се запазва в профила в Google и за колко време. Той пише, че компанията е инвестирала преди въвеждането на GDPR за модернизиране на системи и политики, за да „гарантираме, че ние и нашите партньори можем да спазваме изискванията му.“

Калифорнийския закон за поверителност на потребителите (CCPA), влиза в сила от 1 януари 2020 г., напомня Рахул Рой-Чоудхъри и уверява потребителите, че изискванията му ще бъдат приложени и са направени нужните инвестиции.

Вместо само да говорим за поверителност, тази година изградихме истински инструменти и защити – те вече са достъпни и използвани от милиони хора. Гордея се с всичко това, но също така знам, че нашата работа за изграждане на най-добрите защити за поверителност в продуктите, които използвате, никога не е свършена. Очаквам с нетърпение да споделя още повече с вас през следващите месеци, завършва Рахул Рой-Чоудхъри .

Можете да споделите: