Неделна разходка 40: КЗЛД организира обучения как да защитават личните данни малките и средните фирми без да им каже кога и къде

Всяка неделя разказвам за смешни истории, свързани със социалните мрежи, GDPR и сигурността на личните данни в интернет. Тази седмица ще ви разкажа за неразгласеното обучение, организирано от КЗЛД, за защита на личните данни в малки и средни предприятия

Проектът на Комисията за защита на личните данни SMEDATA предвижда обучение за малки и средни предприятия и по-точно за „Управленския и експертен персонал на малките и средни предприятия, техните сдружения и юрисконсулти, както и гражданите ще имат полза от кампанията за осведоменост и обучение на SMEDATA, както и от иновативните ни инструменти“.

Следя дейностите по проекта и когато на 16 септември се появи съобщението, че предстоят 8 семинара в страната, много се зарадвах. Отскоро съм собственик на свой бизнес, така че с радост реших да се запиша. Регистрирах се за участие, до обяд на 1 септември нямаше никаква информация къде ще се проведе семинарът в София. Имейлът за мястото на превеждане – София Тех Парк, получих в 14.06 часа на 1 септември.

Затова проверих в интернет как „бенефициентите“ получават информация за семинарите – например сайтът на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Както се вижда  – няма информация.

Затова напомням – утре, 7 октомври  2019 г., ще се проведат събитията във Варна, „Rosslyn Dimyat Hotel Varna“, в Бургас на 8 октомври  2019 г. в хотел „Аква Бургас“, в Плевен на  24 октомври 2019 г., хотел „Балкан“, във Велико Търново на 25 октомври 2019 г., няма информация за мястото.

По време на обучението стана ясно, че проектът SMEDATA има страница във Facebook.  Чудесно, ето как ще разбера как да информирам бъдещите посетители на моята фирмена Facebook страница как обработвам личните им данни.

Ето страницата:

Тук защита на личните данни, там защита…Няма информация.

Но пък има информация, публикувана на 30 септември, че обучението в София ще се проведе в  – София Тех Парк.

Много интересно! И защо аз получих тази информация в 14.06 часа на 1 септември? А малките и средните предприятия, които не посещават всеки ден сайта на КЗЛД, сайта на проекта или страницата му във Facebook, как ще разберат за обученията?

Ето и още един въпрос: Защо КЗЛД публикува трите имана на кандидатите за работа в сайта си?

Можете да споделите: