Facebook съобщи за нови настройки за контрол върху споделяне на местоположение от Android или iOS устройства

Android и iOS устройствата имат нови версии на операционни системи, които включват актуализации за това как можете да преглеждате и управлявате местоположението си.

Facebook съобщи, че най-новата версия на Android, наречена Android 10, предоставя контрол върху това кога приложенията могат да имат достъп до точното местоположение на устройството.

Новата версия на iOS, наречена iOS 13, изпраща напомняния за това кои приложения могат да получат достъп до точната информация за местоположението, когато приложението не се използва, и колко пъти всяко приложение е получило достъп.

Предишните версии на Android предлагат възможност за включване или изключване на достъпа на приложението до точната информация за местоположението на вашето устройство. По-рано тази година Facebook въведе настройката за контрол дали местоположението се споделя  дори когато приложението не си използва.

Ако настройката за местоположението на устройството с Android 10 е със съгласие да се споделя информация през цялото време, но настройката за местоположение във Facebook е изключена, компанията обещава да не събира  информация за точното местоположение, когато Facebook не се използва.

В момента на iOS устройства има три възможности за споделяне на точното  местоположение с приложение: винаги, само когато приложението се използва или никога. Ако решите да актуализирате до iOS 13, ще видите допълнителна опция, наречена „разреши веднъж“, която позволява на приложението да осъществява достъп до точната информация за вашето устройство само веднъж.

Ако използвате iOS 13, ще започнете да получавате известия за това, когато приложението използва точното ви местоположение на заден план и колко пъти приложението е получило достъп до тази информация. Известието ще включва също карта на данните за местоположението, което приложението ги е получило, и обяснение защо приложението използва този тип информация за местоположението.

 

Можете да споделите: