Редизайн на Facebook – повече сигурност и романтика в мрежата

Медиите по света отбелязват предстоящия нов дизайн на Facebook и разширените романтични функции на социалната мрежа

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг обяви промени в името на защитата на поверителността на потребителите на Messenger, Instagram и WhatsApp.

В реч пред повече от 5000 разработчици на приложения и партньори Марк Зукърбърг обяви промени, свързани с кодиране по подразбиране на съобщенията, изпращани чрез Messenger, възможности за пазаруване, нов дизайн на Facebook, възможност за споделяне на текст в Instagram.

Медиите по света обаче най-силно се впечатлиха от новите романтични функции – CNBC даже даде предимство на тази новина: Facebook Dating ще е достъпна в 19 държави – понастоящем се предлага в Колумбия, Тайланд, Канада, Аржентина и Мексико, а се разширява в още 14: Филипини, Виетнам, Сингапур, Малайзия, Лаос, Бразилия, Перу, Чили, Боливия, Еквадор, Парагвай, Уругвай, Гвиана и Суринам. Facebook ще има нова функция, наречена Secret Crush. С нея можете да изберете до девет от вашите приятели във Facebook, към които искате да проявите интерес.

От гледна точка на удобството най-интересно ще е Desktop приложението на Messenger, което ще бъде разпространено по света по-късно тази година. Новости ще има и при разговорите между фирми и клиенти и при WhatsApp.

В САЩ ще използват Marketplace за доставка на стоки и ще могат да плащат за своите покупки директно във Facebook. За продавачите това означава да се достигне до повече купувачи и да се плати сигурно, а за купувачите това означава пазаруване на повече стоки – близо или далеч.

Пазаруването ще става по-лесно и в Instagram.

Можете да споделите: