Facebook публикува списък с нови функции за борба с проблемно съдържание

Вицепрезидентът на Facebook Гай Розен и Теса Лайънс, мениджър, отговорен за борбата с фалшивите новини, представиха през седмицата стратегията на компанията за борба с проблемното съдържание: премахване, намаляване, информиране

Стратегията включва приложенията от семейството на Facebook: премахване на съдържание, което нарушава правилата, намаляване на разпространението на проблемно съдържание,  информиране на хората, за да могат да избират какво да кликват, четат или споделят.

Инвестираме в функции и продукти, които дават на хората повече информация, за да им помогнат да решат какво да четат, да имат доверие и да споделят, казват от Facebook.

Предстои актуализиране на политиката за създаване и администриране на групи и въвеждане на нова функция за качество на групата.

Разширява се ролята на Associated Press като част от програмата за проверка на факти от трети страни. AP ще разшири усилията си за разкриване на фалшива и подвеждаща видео дезинформация и съдържание на испански език в САЩ.

От 10 април ще се ограничава информацията от групи, в които многократно е споделяна невярна информация.

В Messenger ще се появят нови и актуализирани функции за поверителност и безопасност, които дават на хората по-голям контрол върху техния опит и помагат на хората да бъдат информирани.

Борбата с имитациите идва чрез удостоверена значка от Facebook в Messenger. Този инструмент ще помогне на хората да избегнат измамниците. Стартира Messaging Settings и актуализирана функция Block за по-голям контрол.

Можете да споделите: