AFP ще проверява фактите за Facebook заради изборите в Австралия

Agence France-Presse (AFP) ще проверява факти в Австралия, заради изборите през май, съобщи Facebook .

В Австралия ще стартира проверка на факти от трета страна в партньорство с международната информационна агенция Agence France-Presse (AFP), за да можем да продължим да подобряваме точността на информацията във Facebook, съобщи директорът за региона Миа Гарлик.

Зароди предстоящите федерални избори в Австралия през май ще се ограничат реклами, закупени извън Австралия, съдържат цитати на политици и партии или политически лозунги и партийни лога.

Facebook ще продължи да премахва фалшиви профили – повече от 1,5 милиарда фалшиви профила са премахнати между април и септември 2018 г. или по време на процеса на регистрация, или в рамките на минути от създаването им. Открихме 99,6% от тези сметки, използвайки технология, преди някой да ни ги е съобщил, посочва Гарлик.

Ние се ангажираме да се справяме с всички видове неавтентично поведение и злоупотреби на нашата платформа от дезинформация, невярно представяне и чужда намеса, фишинг, тормоз и насилствени заплахи. Знаем, че всички тези тактики могат да се засилят по време на изборите, поради което инвестираме в комбинация от експертни ресурси и технологии, за да открием, нарушим и премахнем това поведение, декларират от социалната мрежа.

Повече от 30 000 души работят по безопасността и сигурността във Facebook, три пъти повече, отколкото през 2017 г. Ние също така подобрихме възможностите за машинно обучение по отношение на политическото съдържание и истинското поведение, което ни позволява да откриваме по-добре и да премахваме нарушителите, твърдят от Facebook.

Можете да споделите: