На 2 април Google+ ще бъде изключен, затова започнете изтеглянето на съдържанието си преди 31 март 2019 г.
Получихте ли имейл от Google+ с напомняне, че можете да експортирате и изтеглите данните си, включително кръговете, общностите, потоците и означаванията с +1? В съобщението се препоръчва изтеглянето на съдържанието ви в Google+ да започне преди 31 март 2019 г., защото може да отнеме време.
С изтеглянето на данните потребителският ви профил в Google+ не се изтрива, казват от компанията и съветват „как да изтриете потребителския си профил в Google+“.
Изтегляне на всичките ви данни от Google+
Можете да изтеглите наведнъж всичките си данни от Google+, включително кръговете, общностите, потоците и означаванията с +1. Архивът ви в Google+ включва снимките и видеоклиповете ви от Google+.
- Влезте в страницата Изтегляне на данните ви. Може да се наложи да влезете в профила си. Достъпните данни в Google+ ще бъдат предварително избрани.
- Кликнете върху Напред.
- Изберете файлов тип.
- Изберете как искате да бъдат доставени данните.
- Кликнете върху Създаване на архив.
Ако искате да изтеглите съдържанието си от Google+ Страници, влезте с профила на страницата в Google+.
Изтегляне на конкретни данни от Google+
Вместо да изтегляте всичко, можете да изтеглите конкретни данни от Google+, като например снимките, публикациите, общностите или събитията си.
Ако искате да изтеглите снимките и видеоклиповете си от Google+, се уверете, че сте избрали Снимки под Google+ Поток.
- Влезте в страницата Изтегляне на данните ви. Може да се наложи да влезете в профила си.
- До типа съдържание, което искате да изтеглите, като например Google+ Поток, кликнете върху стрелката надолу.
- Кликнете върху Избор на конкретни данни.
- Изберете данните, които искате да изтеглите.
- Кликнете върху ОК.
- Кликнете върху Напред.
- Изберете файлов тип.
- Изберете как искате да бъдат доставени данните.
- Кликнете върху Създаване на архив.
Ако искате да изтеглите съдържанието си от Google+ Страници, влезте с профила на страницата в Google+.
Запазване на снимки и видеоклипове
Стъпка 1: Изтегляне на снимките и видеоклиповете ви
- Влезте в страницата Изтегляне на данните ви. Може да се наложи да влезете в профила си.
- За да изтеглите снимките и видеоклиповете си от Google+, се уверете, че сте избрали „Google+ Поток“, кликнете върху „Включени са всички данни от Google+ Поток“ и се уверете, че сте избрали опцията „Снимки“.
- Кликнете върху Следваща стъпка.
- Изберете файлов тип. Изберете как искате да бъдат доставени данните.
- Кликнете върху Създаване на архив.
Може да отнеме минути или дни архивът ви да стане достъпен.
Стъпка 2: Запазете снимките и видеоклиповете си
За най-добри резултати изпълнете следните стъпки на компютър:
- Когато съдържанието ви е готово за изтегляне, ще получите имейл.
- Отворете имейла и кликнете върху Изтегляне на архива.
- Влезте в профила си в Google.
- Кликнете върху Изтегляне до архива.
- Отворете папката за изтегляния на компютъра си и отворете файла. Снимките ви ще са в папката „Снимки“ в папката „Google+ Поток“, която ще се покаже.
По избор: Как да качите съдържанието си в Google Снимки
След като изтеглите снимките на устройството си, можете да ги съхранявате там или да ги качите в Google Снимки или друга услуга за снимки.
Има два начина от компютъра си да създавате резервни копия на данните от своя телефон, фотоапарат или карта за съхранение в Google Снимки:
- Инсталирайте „Създаване на резервно копие и синхронизиране“.
- Качвайте снимки от браузъра си.
Когато решите да изтриете профила си е важно да знаете:
Вашето въведение, кратко представяне, професия и данните в потребителския профил за секциите „Текущо местоживеене“ и „Места, където съм живял(а)“ ще бъдат изтрити. Вашият пол, дата на раждане, лична и служебна информация за връзка, професионален опит, образование и сайтовете, посочени в профила ви в Google, ще бъдат скрити за другите хора, освен ако не изберете тези данни да се показват.
Много социални функции и опции за споделяне от Google+ ще бъдат деактивирани в други продукти и услуги на Google.

