Изтеглихте ли данните си от Google+?

На 2 април Google+ ще бъде изключен, затова започнете изтеглянето на съдържанието си преди 31 март 2019 г.

Получихте ли имейл от Google+ с напомняне, че можете да експортирате и изтеглите данните си, включително кръговете, общностите, потоците и означаванията с +1? В съобщението се препоръчва изтеглянето на съдържанието ви в Google+ да започне преди 31 март 2019 г., защото може да отнеме време.

С изтеглянето на данните потребителският ви профил в Google+ не се изтрива, казват от компанията и съветват „как да изтриете потребителския си профил в Google+“.

Изтегляне на всичките ви данни от Google+

Можете да изтеглите наведнъж всичките си данни от Google+, включително кръговете, общностите, потоците и означаванията с +1. Архивът ви в Google+ включва снимките и видеоклиповете ви от Google+.

  1. Влезте в страницата Изтегляне на данните ви. Може да се наложи да влезете в профила си. Достъпните данни в Google+ ще бъдат предварително избрани.
  2. Кликнете върху Напред.
  3. Изберете файлов тип.
  4. Изберете как искате да бъдат доставени данните.
  5. Кликнете върху Създаване на архив.

Ако искате да изтеглите съдържанието си от Google+ Страници, влезте с профила на страницата в Google+.

Изтегляне на конкретни данни от Google+

Вместо да изтегляте всичко, можете да изтеглите конкретни данни от Google+, като например снимките, публикациите, общностите или събитията си.

Ако искате да изтеглите снимките и видеоклиповете си от Google+, се уверете, че сте избрали Снимки под Google+ Поток.

  1. Влезте в страницата Изтегляне на данните ви. Може да се наложи да влезете в профила си.
  2. До типа съдържание, което искате да изтеглите, като например Google+ Поток, кликнете върху стрелката надолу.
  3. Кликнете върху Избор на конкретни данни.
  4. Изберете данните, които искате да изтеглите.
  5. Кликнете върху ОК.
  6. Кликнете върху Напред.
  7. Изберете файлов тип.
  8. Изберете как искате да бъдат доставени данните.
  9. Кликнете върху Създаване на архив.

Ако искате да изтеглите съдържанието си от Google+ Страници, влезте с профила на страницата в Google+.

Запазване на снимки и видеоклипове

Стъпка 1: Изтегляне на снимките и видеоклиповете ви

  1. Влезте в страницата Изтегляне на данните ви. Може да се наложи да влезете в профила си.
  2. За да изтеглите снимките и видеоклиповете си от Google+, се уверете, че сте избрали „Google+ Поток“, кликнете върху „Включени са всички данни от Google+ Поток“ и се уверете, че сте избрали опцията „Снимки“.
  3. Кликнете върху Следваща стъпка.
  4. Изберете файлов тип. Изберете как искате да бъдат доставени данните.
  5. Кликнете върху Създаване на архив.

Може да отнеме минути или дни архивът ви да стане достъпен.

Стъпка 2: Запазете снимките и видеоклиповете си

За най-добри резултати изпълнете следните стъпки на компютър:

  1. Когато съдържанието ви е готово за изтегляне, ще получите имейл.
  2. Отворете имейла и кликнете върху Изтегляне на архива.
  3. Влезте в профила си в Google.
  4. Кликнете върху Изтегляне до архива.
  5. Отворете папката за изтегляния на компютъра си и отворете файла. Снимките ви ще са в папката „Снимки“ в папката „Google+ Поток“, която ще се покаже.

По избор: Как да качите съдържанието си в Google Снимки

След като изтеглите снимките на устройството си, можете да ги съхранявате там или да ги качите в Google Снимки или друга услуга за снимки.

Има два начина от компютъра си да създавате резервни копия на данните от своя телефон, фотоапарат или карта за съхранение в Google Снимки:

  1. Инсталирайте „Създаване на резервно копие и синхронизиране“.
  2. Качвайте снимки от браузъра си.

Когато решите да изтриете профила си е важно да знаете:

Вашето въведение, кратко представяне, професия и данните в потребителския профил за секциите „Текущо местоживеене“ и „Места, където съм живял(а)“ ще бъдат изтрити. Вашият пол, дата на раждане, лична и служебна информация за връзка, професионален опит, образование и сайтовете, посочени в профила ви в Google, ще бъдат скрити за другите хора, освен ако не изберете тези данни да се показват.

Много социални функции и опции за споделяне от Google+ ще бъдат деактивирани в други продукти и услуги на Google.

 

Можете да споделите: