Facebook започна програмата си WeThinkDigital първо в Азия

След Азиатско-тихоокеанския регион програмата ще включи Аржентина и Мексико.

Facebook стартира програмата We Think Digital в Сингапур, следват Филипините, Тайланд, Индонезия, Виетнам, Тайван. След Азиатско-тихоокеанския регион програмата ще включи Аржентина и Мексико.

Програмата е насочена както към деца, така и към възрастни хора и цели овладяване на дигитални умения, критично мислене и отговорно поведение онлайн.

В съобщението на Facebook се казва, че онлайн образователният портал включва  интерактивни уроци, които имат за цел да помогнат на хората да мислят критично и да споделят внимателно онлайн. Програмата е създадена в партньорство с местни експерти от региона и целта е да се обучат 1 милион души в 8 държави в Азиатско-тихоокеанския регион до 2020 г., а ресурсите ще бъдат достъпни на 6 различни езика.

Порталът е създаден за нови и съществуващи интернет потребители от всички възрасти, за да развият уменията, от които се нуждаят, за да се насладят безопасно на цифровите технологии, включително критично мислене и съпричастност.

Разработена е серия от онлайн уроци. Темите са свързани с познаване на неприкосновеността на личния живот в интернет, управлението на безопасността, критично мислене и дигитално гражданство.

Можете да споделите: