Associated Press и Snopes в момента не проверяват новини за Facebook

Репортерът на Силициевата долина на BBC Дейв Лий съобщи, че Associated Press и Snopes са преустановили работата си с Facebook за проверка на факти.

Лий цитира представител на Facebook, че 34 организации проверяват новините на 16 езика и през тази година ще бъдат добавени нови партньори и езици.

Facebook публикува миналата седмица финансови отчети, в които данните за потребителите бяха обобщени за Instagram, WhatsApp или Messenger. На 25 януари CNBC цитира New York Times, че предстои интегриране на функциите за съобщения на Messenger, Instagram и WhatsApp. На 28 януари DPC публикува изявление, че ще следи много внимателно развитието на плановете на Facebook,  особено когато те включват споделяне и обединяване на лични данни между различни компании във Facebook.

Според New York Times, който за първи път съобщи за промяната, трите мрежи  ще останат самостоятелни приложения, но ще обменят информация помежду си.

В доклада Times се казва, че интеграцията между WhatsApp, Messenger и Instagram се разработва отчасти, за да се спрат потребителите от мигриране към друга, конкурентна услуга за съобщения.

 

Можете да споделите: