Facebook нае вицеприемиер от правителството на Камерън

В понеделник бившия заместник министър-председател на Великобритания Ник Клег започва работа във Facebook като вицепрезидент по глобалните въпроси и комуникацииге, съобщи CNBC.

Според някои наблюдатели назначението е резултат от нарастващия натиск към компанията от страна потребителите и европейското законодателство по отношение на въпросите за поверителността. Изненадата идва от това, че Клег е външен за компанията човек. Той бе вицепремиер в коалиционното правителство, ръководено от консерватора Дейвид Камерън между 2010 и 2015 година. Партията му претърпя неуспех в парламентарните избори, което го изтласка извън властта, принуждавайки го да напусне и ръководството й. Той е полиглот – говори английски, холандски, френски, немски и испански и е страстен еврофил, както и решителен противник на Брекзит.

Доста самоуверено Ник Клег обяви днес, че ще се присъедини към Фейсбук, за да помогне на американския интернет гигант да възстанови компрометирания си от скандали образ, предаде Франс прес.

Можете да споделите: