Нова политика на Facebook за докладване на тормоз

Две важни изявления направиха вчера от Facebook. В първото вицепрезидентът на Facebook Гай Розен обяви, че са проверили дали атаката е засегнала  приложенията, използващи Facebook Login.

Направили са анализ на регистрационните файлове за всички инсталирани или регистрирани приложения на трети страни по време на атаката от миналата седмица. „Това разследване досега не е открило доказателства, че нападателите са осъществили достъп до приложения, използващи Facebook Login“, заявява Розен.

Ръководителят на поделението за глобална сигурност на Facebook Антигона Дейвис представи вчера и попълнения в политиките на компанията срещу тормоза. Специален раздел ще е посветен на нови защити за обществените фигури. „През следващите седмици ще разширим допълнително нашите политики, за да защитим по-добре обществените личности от тормоз“, се казва в документа.

Тези новини идват на фона на изявлението на Ирландската комисия за защита на данните, че ще започне официално разследване на Facebook, тъй като седалището на европейското дъщерно дружество на компанията е в Ирландия.

Според CNBC  от комисията са заявили, че хакерите са имали достъп до информация на около 50 милиона акаунта, от които 10 процента са базирани в Европейския съюз.

Максималната глоба за нарушаване на GDPR, която може да бъде наложена на Facebook, е 4% от годишния оборот. Тъй като социалната мрежа е реализирала над $ 40,65 млрд. приходи през миналата година, глобата може да възлезе на около 1,63 млрд. долара.

 „Киберсигурността е отговорност на всеки. Спри! Помисли. След това се свържи.“ Кампанията може да се последва в Twitter @CyberSecMonth с хаштаговете #CyberSecMonth, #OctoberNIS и #CyberAware.

Можете да споделите: