Как тогава Siri разбира, че ни трябва?

Apple Inc отговори на американските конгресмени, че iPhones не слушат потребителите без тяхното съгласие. Грег Уолдън, Марша Блекбърн, Грег Харпър и Робърт Лата от Камарата на представителите изпратиха писма до главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук, както и до изпълнителния директор на Alphabet Лари Пейдж във връзка с предоставянето на достъп на трети страни до потребителските данни и събирането и използването на данни за местоположението на потребителите.

Писмото до Apple CEO Tim Cook

Писмото до Alphabet CEO Larry Page

Още миналата година имаше публикации, че смартфоните събират „непоискана“ аудио информация от разговорите на потребителите в опит да чуят фрази като „Okay Google” или „Hey Siri”.

Според Ройтерс в отговора на Apple се твърди, че iPhone не записва звук, докато се ослушва за командите за „събуждане“ на Siri и софтуерът не споделя подобна информация. Apple посочва още, че изисква потребителите изрично да одобрят пускането на микрофона.

В писмата четиримата конгресмени питат и дали приложения на трети страни имат достъп и използват информация без знанието на потребителите.

Alphabet не е отговорила на Ройтерс дали е изпратила отговор до конгресмените.

Можете да споделите: