Второто изслушване Facebook-Cambridge Analytica в Европейския парламент разочарова депутатите, трето е насрочено за 2 юли

За 25 юни Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент беше насрочила второто изслушване по случая Facebook-Cambridge Analytica. Депутатите и експертите възнамеряваха да оценят влиянието на скандала върху неприкосновеността на личния живот и защитата на данните, избирателните процеси, доверието на потребителите в цифровите платформи и киберсигурността. Преди заседанието евродепутатите изразиха разочарованието си от нежеланието на Facebook да изпрати ораторите, поискани от Европейския парламент, съобщи пресслужбата на Европарламента.

Третото изслушване, което ще се проведе на 2 юли 2018 г., ще се фокусира върху възможни решения и политики на ЕС, които биха могли да компенсират негативните последици и да предотвратят възникването на нови инциденти. На изслушването е поканена Шерил Сандбърг, главен оперативен директор на Facebook.

Можете да споделите: