Лично от председателя на Комисията за защита на личните данни получих тазгодишната награда за журналистика

Това е признание за труда и на всички блогъри, уважаващи честната и справедлива комуникация

Лично от председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов получих годишната „Награда за журналистика” по повод 28 януари – Ден за защита на личните данни.

Комисията се мотивира с приноса ми през 2020 година за популяризиране дейността на КЗЛД и правата на гражданите за неприкосновеност и защита на личните данни.

„Институцията благодари на Ирина Дунчева за активното, обективно и добронамерено отразяване в блога си на обществено значими теми, свързани както с дейността на Комисията за защита на личните данни, така и относно възможностите за защита на личните данни и информация в европейски и световен мащаб,“ пише в съобщението.

Ежегодната „Награда за журналистика” (грамота и медал на КЗЛД) е учредена на 28 януари 2016 г. и се дава за публикации, предавания и обществено значими прояви на журналист или медия, които са отразявали редовно дейността на институцията през предходната календарна година.

Основна цел на отбелязването на този ден е повишаване на информираността и насърчаване на инициативите и добрите практики за разбиране на рисковете, правилата, гаранцията и правата, свързани с обработването и защитата на личните данни.

Снимка: Искра Петрова

Приех с благодарности наградата, която посвещавам на покойния ми баща, полковник от запаса Марин Йорданов.

Смятам, че между институции и медии може да има честна и справедлива комуникация, далеч от подмазваческото угодничество и обидно-заядливите крясъци.

Можете да споделите: